140 kiloluk heykel 7 dakikada çalındı

Güncelleme Tarihi:

140 kiloluk heykel 7 dakikada çalındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2010 00:00

Başkent’te son dönemde heykellere yönelik saldırılara bir yenisi eklendi. Zübeyde Hanım’ın büstünün çalınmasının ardından hırsızların hedefi Grup Sanat Galerisi’nin bahçesinde bulunan 65 bin TL değerindeki “Hemera” adlı heykel oldu.

Haberin Devamı

BAŞKENT’te heykellere yönelik saldırılara bir yenisi eklendi. Zübeyde Hanım’ın büstünün çalınmasının ardından hırsızların yeni hedefi, 65 bin TL değerindeki 140 kiloluk heykel oldu.
Turan Güneş Bulvarı üzerinde mermer kaideye çivilenmiş 2 metre 20 santim boyunda, 140 kilo ağırlığındaki heykel, Cem Sağbil’in “Hemera” adlı eseriydi. Bronzdan yapılan kadın heykelin elindeki güneş altın varaktı.
Yaz başında galeri önüne konulan heykelin MOBESE kayıtlarına göre önceki gün saat 05.08’de çalındığı öğrenildi. Mermer kaide üzerinde oturan üç kişi önce eserin ayakta durmasını sağlayan çivileri söktü. Eseri sallayarak kaideden kurtaran kişiler, heykeli karşı yola taşıyarak bir kamyona yükleyip gözden kayboldu.
Biz vinçle yerleştirmiştik
Grup Sanat Galerisi Yöneticisi Çiğdem Buçak Telli, tedirginlik yaşadığını belirterek, “Biz heykeli vinç ile 1,5 saatte monte edebildik. Çalanlar uzman olmalı çünkü heykelin sökülüp taşınması sadece yedi dakika. O heykeli galerimizin simgesi olması için satın almıştık. Bu olayın politik bir tarafı olabilir mi diye düşünüyorum ama bir tehdit almadık. Hırsızlık olsa, bu büyüklükteki bir eserin satılma ihtimali oldukça düşük. Eritilip ya da parçalanıp kullanılabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!