128 yıllık eğitim çınarı

Güncelleme Tarihi:

128 yıllık eğitim çınarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2014 01:04

1886 yılında Ankara İdadisi olarak kurulan Ankara Atatürk Lisesi, günümüze kadar uzanan bir eğitim çınarı olarak varlığını sürdürüyor. Her alanda çok sayıda başarılı isim mezun eden Ankara Atatürk Lisesi, ismini son olarak Prof. Dr. Gazi Yaşargil ve Prof. Dr. Münci Kalayoğlu ile dünyaya duyurdu.

Haberin Devamı

İki önemli Türk cerrah olan Gazi Yaşargil ve Münci Kalayoğlu, sağlık alanında en prestijli internet sitelerinden ‘Top Master’s in Healthcare Administration’ (Dünyada Sağlık Ustaları) listesinde dünyanın en yaratıcı 20 cerrahı arasında gösterildi. Yaşargil ile ilgili olarak “Beyin ve sinir cerrahisinde ona çok az cerrah yaklaşabiliyor. Hatta modern nöroşirurjinin babası olarak kabul ediliyor” ifadeleri kullanılıyor. Kalayoğlu’nun da organ nakli ve çocuk cerrahisi alanında öncü olduğu ve çok sayıda ilki başardığı vurgulanıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Ankara Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Erol Üçer, “İki değerli mezunumuzla ilgili, bizim camiamıza kıvanç veren bu ifadeleri gençlerimize iletmek, onları yüreklendirmek, başarı için teşvik etmek ve her türlü desteği sağlamak biz eğitim gönüllülerinin temel görevidir. Sayın Yaşargil ve Kalayoğlu gibi okulumuzdan daha nice başarılı isimlerin çıkacağına inancımız tamdır” dedi.
Dr. Erol Üçer, okulda halen okuyan öğrenciler arasında da çeşitli dallarda başarılı öğrencilerin bulunduğunu ifade etti. Üçer, öğrencilerden Nida Eliz Üstündağ’ın yüzmede üst üste kırdığı Türkiye rekorlarıyla ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği olimpiyat ve dünya dereceleriyle okulu başarıyla temsil ettiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

“OKULUMUZA SAHİP ÇIKTIK”

Üçer, mezun olduğu okula olan vefa borcunu ödemek amacıyla arkadaşlarıyla birlikte Ankara Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı’nı nasıl kurdukları ve yaptıkları hizmetlerle ilgili şunları söyledi:
“Mezun olduktan sonra Ankara Atatürk Liseliler bir araya geldik. Bizi biraraya getiren okulumuza sahip çıkma duygusuydu. Batıda nasıl insanlar mezun oldukları okullara sahip çıkıyorsa biz de Atatürk Lisesi Mezunu 92 arkadaşımızla bir girişimde bulunduk, 1986 yılında da Ankara Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı’nı kurduk. O dönem maalesef Ülkemizde eğitimde çok büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Sağ sol çatışmalarının olduğu dönemdi. Vakfı kurduğumuz zaman sınıflarda 60 öğrenci vardı ve bir sırada üç kişi oturuyordu. Okulda sabahcı ve öğlenci olmak üzere 5000 civarında öğrenci vardı. Laboratuvarlar, konferans ve spor salonu kapanmıştı. Biz önce spor salonunu yeniledik, laboratuvarları yeniden açtık. Spor alanları ve tesisler yaptık, sınıfları düzenledik, konferans salonunu yeniden açtık. Öğrencilere bu tür faaliyetler için bir çok fırsatlar yarattık.

Haberin Devamı

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE YURTDIŞI EĞİTİM BURSU

“Okulun tiyatrosu, müzik faaliyetleri ve çeşitli sportif başarıları var. Öğrenciler okul dersleri dışında yaptıkları bu faaliyetlerinde çok başarılı oluyorlar. Yaz aylarında başarılı olan 70-80 öğrenciyi İngiltere, Çin ve Rusya’da dil kursuna gönderiyoruz, burs veriyoruz. Üniversite ve lisede okuyan 250 öğrencimiz Vakıf’tan burs alıyor.”

GENÇLERE TAVSİYELER

“Gençlere çok çalışmaları tavsiyesinde bulunuyorum. AKUT’un kurucusu ve başkanı, dağcı Nasuh Mahruki’yi örnek aldık. Kitabında ‘Herkesin bir Everesti olması gerekiyor’ diyor. Bu bir hedef, kişilerin öncelikli hedefleri olması ve o hedefe doğru yönlenmesi gerekir. Başaracağım düşüncesini kafasının içine yerleştirmesi önemlidir. Türkiye’nin iyi ve doğru yetişmiş insanlara ihtiyacı var. Empati duygusu çok önemli, insanlar karşısındakileri anlamaya çalışmalı, onların yerine kendilerini koymayı bilmelidirler. Gençlerin buna da dikkat etmesi, belli dozda empati yapmaları gerekir. Bu tüm insanların vazifesi olmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!