12 bin metrekarede aromatik bitkiler yetiştirilecek

Güncelleme Tarihi:

12 bin metrekarede aromatik bitkiler yetiştirilecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2022 15:03

ANFA Genel Müdürlüğü, Beypazarı Çakıloba Mahallesi’nde çiçek üretmek ve istihdam yaratmak amacıyla sera kurdu. 12 bin metrekarelik alana kurulu serada; ağırlıklı olarak lavanta, kekik, biberiye, adaçayı ve nane gibi aromatik bitkiler yetiştirilecek.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), istihdama katkı sağlamak ve kendi çiçeğini üretmek amacıyla sera tesisleri kurmaya devam ediyor. ANFA Genel Müdürlüğü, en büyük sera projelerinden birini Beypazarı Çakıloba Mahallesi’nde açtı. 8 bin metrekaresi kapalı, 4 bin metrekaresi ise açık olmak üzere toplam 12 bin metrekarelik alana kurulu serada; ağırlıklı olarak lavanta, kekik, biberiye, adaçayı ve nane gibi aromatik bitkiler yetiştirilecek. Sözleşmeli üreticilerden satın alınacak bitkilerin üretileceği serada aynı zamanda gül ve salon bitkilerinin üretimi de yapılacak. Bitki üretim maliyetlerini azaltmak hedefiyle ETİ Soda ile iş birliği yapan ANFA Genel Müdürlüğü, soda kaynağında çıkarılan sıcak suyu kullanarak ısıtma maliyetlerini azaltacak.

YEŞİL BAŞKENT İÇİN ÇALIŞIYORUZ

ABB Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla, Beypazarı’nda büyük bir sera projesini hayata geçirdiklerini belirterek, “12 bin metrekarelik alanda çiçek ve aromatik bitkiler yetiştirerek kentimizi süslüyor, istihdama katkı sağlıyoruz. Geleceğe yeşil ve üreten bir başkent bırakmak için çalışıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!