'1193’üncü Cadde’nin sorunları çözülsün’

Güncelleme Tarihi:

1193’üncü Cadde’nin sorunları çözülsün’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2024 09:11

Mamak’ın Şahap Gürler Mahallesi’nde ikamet eden mahalle sakinleri ve esnaf, 1193’üncü Cadde’de yaşanan beş ana soruna dikkat çekerek “Kentsel dönüşümün etkilerini yaşıyoruz. Artık sesimiz duyulsun istiyoruz. Öyle ki artık, ‘1193’üncü Cadde hangi ile aittir, nerededir?’ sorusunu sorar olduk” diyor.

Haberin Devamı

Mamak’ın Şahap Gürler Mahallesi 1193’üncü Cadde’si üzerinde yaşanan sorunları dile getiren mahalle sakinleri ve vatandaşlar, cadde üzerinde çözüme kavuşmasını istedikleri beş sorunu Hürriyet Ankara’ya anlattı. Mahalle sakini Akif Albayrak “Belediyeden incelemeye geliyorlar ama kesin bir çözüme kavuşmuyor. Hatta çoğu zaman belediyeler arasında yetki karmaşası yaşanıyordu. Bizler sadece yetkililerden bir geri dönüş bekliyoruz” diyor. Albayrak, 1193’üncü Cadde üzerinde yaşanan beş sorunu ise özetle şöyle anlatıyor:

MOLOZLAR AŞAĞIYA DÜŞÜYOR

1193’üncü Cadde’nin sorunları çözülsün’

* “Bu bölgenin kentsel dönüşüm bölgesi olması ve eskiden kalan çalışmaların olumsuz etkilerini yaşıyoruz. Örneğin, cadde üzerinde 34 numaralı binanın hemen arkasında kentsel dönüşüm çalışması sebebiyle belediye tarafından yıkımı gerçekleştirilen binalar oldu. Bu binaların molozlarının bir kısmı belediye tarafından temizlendi fakat halâ bir kısmı duruyor. Molozlar, 34 numaralı binanın garaj girişine düşüyor. Geçenlerde kocaman bir parça düştü, herhangi birinin ya da küçük bir çocuğun kafasına da düşebilirdi. Yağmur yağdığında ise toprak daha da yumuşuyor ve daha beter bir hâl alıyor. Kentsel dönüşümün kalıntıları buradaki insanları tehlikeye atıyor. Ne zaman şiddetli bir yağmur yağsa bin kat daha tedirgin oluyoruz.

Haberin Devamı

1193’üncü Cadde’nin sorunları çözülsün’

OKUL YOLUNDA KALDIRIM NOKSAN

1193’üncü Cadde’nin sorunları çözülsün’

*Kentsel dönüşüm çalışmaları esnasında kaldırımlar da zarar görmüş durumda. Cadde üzerinde bir yerde kaldırım bulunuyor diğer yerde bulunmuyor. Burada anaokul, ilkokul ve ortaokul var ama okulun önündeki kaldırım tek kişinin geçebileceği bir vaziyette, ilerisinde ve gerisinde ise hiç yok. Çoğu yerde de kaldırımlar bozuk vaziyette. Çocuklar okuldan çıkıp az biraz ilerlediğinde yolun ortasından yürümek durumunda kalıyor. Önlem alınması için illa bir çocuğumuzun başına bir şey mi gelmesi gerek? Bu konuda defalarca başvurumuz oldu fakat kesin bir çözüm sağlayamadık. Belediyeye çağrımızı yineliyoruz lütfen olumsuz, can yakan herhangi bir olay yaşanmadan bu soruna çözüm getirilsin. ‘1193. Cadde Ankara’da değil mi?’ diye düşünür olduk. Üç yıldır bu konuyla mücadele ediyoruz. Her 15 günde bir Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni arıyorum.

Haberin Devamı

NE BİR UYARI NE DE OKUL LEVHASI VAR

1193’üncü Cadde’nin sorunları çözülsün’

*Komşu mahallemiz Yeşilbayır’ın nüfusunun artmasıyla birlikte Yeşilbayır’dan gelen çok sayıda sakin 1193’üncü Cadde’yi kullanır oldu. Haliyle özellikle sabah ve akşam mesai ve okul saatlerinde inanılmaz bir trafik oluyor. Araçların çoğu hızlı seyrediyor. Üstelik ağır vasıta araçlar da sıklıkla geçiyor fakat cadde üzerinde ne bir uyarı ne de bir okul levhası bulunuyor. Bu durum hem bizleri hem de aileleri oldukça tedirgin ediyor.

1193’üncü Cadde’nin sorunları çözülsün’

LEVHASI VAR DURAĞI YOK

*1193. Cadde üzerinde bir otobüs durağımız (31376 numaralı) bulunuyor fakat durak dediğimize bakmayın sadece tabelası bulunuyor. İnsanlar soğukta, yağmurda, sıcaklarda ayakta beklemek durumunda kalıyor. Hatta yaşlı vatandaşlarımız olmayan kaldırıma oturup otobüs bekliyor. Öte yandan Kızılay’dan gelen otobüs var ama biz bu duraktan Kızılay’a gidemiyoruz. Üstelik okulun olduğu bir durak. Kentsel dönüşüm bölgesi olduğu için bu tarz sıkıntıların yaşandığını biliyoruz fakat bu gibi hayati konular çözüme kavuşmayacaksa yolu tamamen kapatsınlar daha iyi. Artık sesimiz duyulsun istiyoruz. Öyle ki artık, 1193. Cadde hangi ile aittir, nerededir?’ sorusunu sorar olduk. Bu cadde sahipsiz kalmamalı. 

Haberin Devamı

1193’üncü Cadde’nin sorunları çözülsün’

1193’üncü Cadde’nin sorunları çözülsün’

ÇÖP BIRAKANLAR OLUYOR

*Cadde’de çöpler düzenli olarak alınıyor fakat kaldırımdaki çöplerin haddi hesabı olmuyor. Temizlik görevlileri de haliyle çoğu yerde kaldırım olmadığından gerekli temizliği yapamıyor. Öte yandan kentsel dönüşüm sebebiyle yıkılan evlerin molozları durduğu için çoğu kişi molozların bulunduğu alana çöplerini bırakıyor. Bu sorunun ivedilikle çözülmesini istiyoruz. Çevremizi temiz tutmak hepimizin en önemli görevi olmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!