11 ilçede 28 yeni spor alanı

Güncelleme Tarihi:

11 ilçede 28 yeni spor alanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2021 01:06

ABB Başkanı Mansur Yavaş, 11 ilçede 28 yeni spor alanı projesi çalışmaları olduğunu belirterek, “Hepsinin ihalesini bu sene tamamlayıp, Ankara’mızın dört bir yanını spor tesisleriyle donatmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ile Ankara Kent Konseyi(AKK), başkentte sporu ve sporcuları desteklemek amacıyla önceki akşam ‘Başkent Spor Zirvesi’ düzenledi. Gençlik Parkı’nda düzenlenen ve iki bin sporcunun yer aldığı zirveye CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

11 ilçede 28 yeni spor alanı


ANKARA 30’UNCU SIRADA

* ‘Ankara’nın spor kulüplerini bir araya getirerek spor envanteri oluşturmak’ ve ‘başkentte sporun gelişmesi için politikalar üretmek’ hedefleri de olan ‘Başkent Spor Zirvesi’nde ABB Başkanı Mansur Yavaş da bir konuşma yaptı. İl nüfusuna ve faal lisanslı sporcu sayısına göre Ankara’nın 30’uncu sırada yer aldığını ifade eden Yavaş, özetle şunları söyledi:

8’İ KAPALI 20’Sİ AÇIK

* “Bir şehir sanatla, bilimle, sporla buluştuğu kadar değerini arttırır. Bizler 7’den 70’e kentimizde herkesin spor yapmasını, sporla buluşmasını hedefliyoruz. Ne kadar çok spor yapılırsa, o kadar sağlıklı ve mutlu bir yaşam alanı oluşturabileceğimizin farkındayız. Buradan bir müjdeyi açıklamak istiyorum. 11 ilçemizde 8’i kapalı 20’si açık olmak üzere 28 yeni spor alanımızın proje çalışmaları sürüyor. Hepsinin ihalesini bu sene tamamlayıp Ankara’mızın dört bir yanını spor tesisleriyle donatmayı hedefliyoruz.

YAŞAM BİÇİMİNE DÖNÜŞECEK

* Bugün burada katılımcılıkla uluslararası gururumuz olan Ankara Kent Konseyi’mizle gerçekleştirdiğimiz Başkent Spor Zirvesi’nde, spor faaliyetlerinin gelişmesini sağlayarak Ankara’da sporun bir yaşam biçimi haline dönmesine öncülük etmek istiyoruz. Hedefimiz, görev dönemimiz boyunca Ankara’da yaşayan herkesin spor hizmetlerine adil ve kaliteli erişimi için katkı sağlamaktır. Eminim ki, bu organizasyon ile spor kurumları birbirleri arasında iş birliklerini arttıracak ve her geçen gün daha fazla hemşehrimiz sporla tanışacaktır.”

11 ilçede 28 yeni spor alanı


SPORUN YAŞI YOKTUR YEŞİL ALANLARA İHTİYACI VARDIR

Haberin Devamı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “‘Spor’ deyince biz genellikle gençlerimizi anlarız, ancak sporun yaşı yoktur. Bunun için de yeşil alanlara ihtiyacımız var. Ankara beton ormanına dönüştü, yeşil alanlara ihtiyacımız var. Çubuk Barajı’nı açtınız, orayı olağanüstü güzel bir mekâna dönüştürdünüz, başka alanlar da açtınız. Yeni alanlara ihtiyacımız var. Bizim, gençlerin, her yaştan insanın ihtiyacı var” dedi. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı konuşması sırasında ayağa kaldırarak seyircilere alkışlatan Kılıçdaroğlu, “O, Ankara’yı gerçek anlamda Ankara yapacak, inanıyorum. O, Ankara’yı gerçek anlamda Mustafa Kemal’in Ankara’sı yapacak, buna inanıyorum. O, Ankara’yı gerçek anlamda çağdaş uygarlığın merkezi haline getirecek, buna inanıyorum. Ankara’yı aynı zamanda sporun merkezi haline getirecek, buna inanıyorum. Yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİN TAMAMI LİSANSLI HALE GELMELİ

Haberin Devamı

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise “Bu zirve Başkan’ımız Mansur Yavaş’ın çağrısı üzerine Ankara’nın spor politikalarını tüm Türkiye’ye duyurmak ve bu kentteki bir milyondan fazla spor yapması gereken gencin tamamının lisanslı hale gelmesi, kentin sağlıklı hale gelmesi için bir manifestonun açıklandığı bir gün oldu” diye konuştu.

BU TARZ ETKİNLİKLER SPORA OLAN İLGİYİ ARTTIRMAK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

* Zirveye katılan sporculardan bazılarının görüşleri ise şöyle oldu:
-Fatma Aybabu (Yenimahalle Belediyesi Hentbol Takımı): “Çok güzel bir etkinlik. Çok sayıda sporcu var. Düzenleyenlere teşekkür ederim.”
-Ayşe Begüm Onbaşı (EGO Spor Kulübü Aerobik Jimnastik): “Daha önce böyle bir etkinliğe katılmamıştım. Çok farklı bir atmosfer. Hem buraya gelen insanların enerjisi hem de sporcu arkadaşlarımızın enerjisi çok iyi. Bu tarz etkinlikler spora olan ilgiyi arttırmak için çok önemli.”
-Yiğit Hamza Aydar (Eryaman Spor Kulübü Futbol Takımı): “Uzun zamandır futbol oynuyorum, ama böyle büyük bir etkinliğe katılmamıştım. Tüm Ankaralı sporcuların bir arada olması çok iyi bir şey. Teşekkür ederiz.”
-Ceylin Bayram (EGO Spor Karate): “11 yaşındayım. Severek spor yapıyorum. EGO Spor bize çok destek oluyor. Çok güzel bir organizasyon.”
-Azra Özcan (EGO Spor Karate): “EGO Spor’da karate yapıyorum. Çok keyifli ve güzel bir organizasyon.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!