11 ay 28 gün çalışan sözleşmeli olamaz

Güncelleme Tarihi:

11 ay 28 gün çalışan sözleşmeli olamaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2012 00:00

4/C’lilerin sözleşmeli pozisyonuna geçirilmesini isteyen Büro Memur-Sen, konu hakkında Türkiye İstatistik Kurumu ve Devlet Personel Başkanlığı’na resmi yazı gönderdi. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “11 ay 28 gün çalışan bir kişiye ‘geçici personel’ diyemezsiniz” dedi.

Haberin Devamı

Büro Memur-Sen, Devlet Personel Başkanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu’na resmi yazı göndererek 4/C’lilerin sözleşmeli pozisyonuna geçirilmesini istedi.
Konu hakkında açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kamuda aynı yerde, aynı işi yapmalarına rağmen statülerinin farklı olması nedeniyle çalışanlar arasında idari, mali ve sosyal haklar yönünden birçok farklılık bulunduğunu belirterek bu durumun Anayasa ile güvence altına alınan eşitlik ve adalet ilkelerine aykırı olduğunu kaydetti. 4/C’lilerin tanımında ‘bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğunda’ ifadesinin yer almasına karşılık fiilen böyle bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Genel Başkan Yusuf Yazgan, “Çok az kurumda gerçekten geçici işlerde 4/C’li personel nadiren çalıştırılmaktadır. Bunun yanı sıra bu statünün son zamanlarda bir istihdam şekli olarak kabul edildiği açıkça görülmektedir. Adalet Bakanlığı, TÜİK, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurumda 4/C’liler daimi çalışır pozisyonuna geçmiştir. 11 ay 28 gün çalışan bir kişiye ‘geçici personel’ diyemezsiniz” dedi.

Haberin Devamı

POZİSYON TANIMI YAPILMALI

632 Sayılı Kararname ile sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışanların memur kadrolarına atandığını hatırlatan Yazgan, “Ancak birçok kamu kurum ve kuruluşundaki sözleşmeli personel ve 4/C mağdurları kadroya alınmadı. Bazı sözleşmelilere sağlanan hakların, kamuda çalışan diğer sözleşmelilere ve 4/C’lilere verilmemesi, Anayasa ile güvence altına alınan eşitlik ve adalet ilkelerine aykırıdır. Bu nedenle sürekli iş ve hizmetlerde ‘geçici personel’ statüsünde istihdam edilen personel, gördürülen iş ve hizmetlerin pozisyon tanımlarının yapılarak durumlarına uygun ‘sözleşmeli personel’ statüsüne kavuşturulmalıdır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!