100. yılda hedef Atatürk’ün kenti

Güncelleme Tarihi:

100. yılda hedef Atatürk’ün kenti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2010 00:00

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara’yı Cumhuriyetin 100. yılına doğru giderken sanat ve kültür mekanları ile Atatürk’ün hayal ettiği cumhuriyetin başkenti haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Günay, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Skal International ve Anadolu Turizm İşletmecileri Derneğince 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla Ankara Cer Modern Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katıldı.
Günay’ın Türkiye hayali
Günay, dünyada turizmin ancak doğayı koruyarak sürdürülebilir hale gelebileceğini belirtti. Türkiye’de tarihsel ve doğal çevreyi koruyarak turizmi geliştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Bakan Günay, Türkiye’nin turizm alanında sürekli yükselen bir çizgiye sahip olduğunu vurguladı.
Günay, “Benim hayalim, önümüzdeki 5-10 yıl içinde Türkiye’nin doğasına sahip çıkarak, tarihine sahip çıkarak, arkeolojisine, damak tadına folkloruna sahip çıkarak dünyada çok tanınan, sadece mavi deniz kıyılarına insanların gelip gittiği değil, bütün bu özellikleriyle tanınan bir ülke haline gelmesi, marka bir ülke haline gelmesidir” dedi.

Haberin Devamı

Bir zamanlar Saraçoğlu

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi ‘nin düzenlediği Saraçoğlu Mahallesi üzerine “Bina Kimlikleri Söyleşisi” yarın saat 18.30’da yapılacak.
Söyleşinin oturum başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Nuray Bayraktar yaparken, söyleşide Doç.Dr. Emre Madran ve Hürriyet Gazetesi Okur Temsilcisi Faruk Bildirici konuşmacı olarak yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!