10 maçta yakaladı

Güncelleme Tarihi:

10 maçta yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2021 22:57

Sarı-lacivertliler, 2 teknik adamın görev yaptığı 22 maçta, 0.81 puan ortalaması ile 18 puan toplarken, tecrübeli teknik adamın görev aldığı süreçte, 1.8 puan ortalaması ile 18 puanı hanesine yazdırdı.

Haberin Devamı

Süper Lig’in 34. haftasındaki başkent derbisinde Gençlerbirliği’ni 2-1 yenen Ankaragücü, puanını 36’ya çıkarırken, sıralamada da 13. basamağa tırmandı. Sarı-lacivertli ekip, teknik direktörlüğe Hikmet Karaman’ın gelişiyle birlikte önemli bir sıçrayış gerçekleştirdi.
Sezonun ilk 22 haftalık periyodunu (2 haftayı da bay geçti); Fuat Çapa ve Mustafa Dalcı ile geçiren Ankaragücü bu süreçte; 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 14 yenilgi alıp, 0.81 puan ortalaması ile 18 puan topladı. Sarı-lacivertliler, bu dönemde 26 kez gol sevinci yaşayıp, kalesinde 39 gol görürken, eksi 13 averaja sahipti.
24. haftada Eryaman Stadı’nda oynanan Demir Grup Sivasspor maçında alınan 4-1’lik yenilgi sonrasında Mustafa Dalcı ile yollar ayrıldı ve yönetim takımın başına Hikmet Karaman’ı getirdi.

10 maçta yakaladı


İÇ SAHADA YENİLGİ ALMADILAR

Hikmet Karaman, Ankaragücü’nün, 25. haftada deplasmanda Hes Kablo Kayserispor ile oynadığı maçta, takımın başında sahaya çıktı. O karşılaşma golsüz sonuçlanırken, sarı-lacivertliler 3 maç aranın ardından bir puan kazandı. Sonraki süreç Ankaragücü ve Hikmet Karaman için sıkıntılı gelişti. Başkent ekibi; evinde Çaykur Rizespor ile de berabere kalırken, deplasmanda Atakaş Hatayspor’a farklı kaybetti. O yenilgi, bir anlamda sarı-lacivertli ekibi hırslandırdı ve takım; Galatasaray, Fatih Karagümrük ve Göztepe maçlarını üst üste kazanıp, büyük moral buldu. Arada Trabzonspor’a yenilen Ankaragücü, Antalyaspor galibiyeti ve Konyaspor beraberliği ile çıkışını sürdürerken, son maçta Gençlerbirliği’ni de yenip, kendini biraz daha rahat bölgeye taşıdı.
Karaman, göreve geldiğinde 18 puanla 20. basamakta duran Ankaragücü, deneyimli teknik adam yönetiminde, 10 maç sonunda; 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi yaşayıp, 1.8 puan ortalaması ile 18 puan topladı ve 13. basamağa tırmandı. Sarı-lacivertliler, bu süreçte; 13 gol atıp, kalesinde 12 gole engel olamazken, genel averajda eksi de kalsa bile bu anlamda da artıya geçmiş oldu.
Ankaragücü, Karaman döneminde iki yenilgisini de deplasmanda aldı. Eryaman Stadı’nda ise rakiplerine mağlup olmadı.
Sarı-lacivertliler, ligin 35. haftasında lider Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak.

Haberin Devamı

BAŞARILARIN DEVAMI GELECEK

Haberin Devamı

Ankaragücü Halter Takımında yer alan ve Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası’nda, 1 gümüş madalya kazanan milli sporcu Melisa Güneş, kulüp başkanı Fatih Mert’i ziyaret etti.
Kulüp halter takım antrenörleri Halil İbrahim Turan, Ertan Mert ve Avrupa Halter Şampiyonası’nda ikinci olan Melisa Güneş, Beştepe Tesisleri’nde başkan Fatih Mert’i ziyaret ederek, kazanılan madalyayı Ankaragücü’ne armağan etti.
Mert, genç sporcu Melisa Güneş’in, ülkemizi ve Ankaragücü’nü en iyi şekilde temsil ederek kendilerini gururlandırdığını belirtip, “Kendisini, halter takımı sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Halter takımımız yerel ve ulusal turnuvalarda birçok madalya kazanarak Ankaragücü’müzün başarılarına yenilerini eklediler. Bu başarıların devamı gelecektir, buna yürekten inanıyorum ve halter takımımıza güveniyorum. Her şey Ankaragücü’müz için” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!