10 bin kişiye istihdam kapısı

Güncelleme Tarihi:

10 bin kişiye istihdam kapısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 00:00

Türkiye’de istihdamın büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken ANGİAD Başkan Yardımcısı Teoman Türkoğlu, “Dernek olarak bu konuda kendimize hedef belirledik. Üyelerimizin 1 yıl içinde 10 bin kişiyi istihdam etmesi için çalışacağız” dedi.

ANKARA Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD) Başkan Yardımcısı Teoman Türkoğlu, Türkiye’de istihdamın büyük bir sorun olduğuna dikkat çekerek, “Biz ekonomi büyüsün gençler çalışsın istiyoruz. Bunun için elimizi taşın altına koymanın zamanı gelmiştir. Dernek olarak bu konuda kendimize hedef belirledik. Üyelerimizin 1 yıl içinde 10 bin kişiyi istihdam etmesi için çalışacağız” dedi. Bünyesinde Ankara merkezli 550 büyük ve orta ölçekli işletme sahibi üyeyi barındıran ANGİAD, bir yıl içinde 10 bin kişiyi istihdama kazandıracak. ANGİAD, özellikle inşaat sektöründeki firmaları ile bu sayıyı yakalamayı hedefliyor. Türkoğlu, istihdam konusunun Türkiye’nin en ciddi meselesi olduğunu kaydetti. Türk sanayicisi ve işletmecisinin istihdam konusunda elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Türkoğlu, “Biz ANGİAD olarak her zaman meselelere ideolojilere bağlı olmadan yaklaştık. Bu soruna da ideolojik olarak bakmıyoruz.

Türkiye’nin meselesi

Sorun Türkiye’nin meselesi. Her yıl yüz binlerce genç yaşama atılıyor. Bu sayının önemli bir kısmı iş sahibi olamıyor. Okulunu bitiyor, işe giremiyor. Mevcut bir işsizler ordusu stoku var. Bu tabloda eğer bizler bir şey yapmazsak, yarın bu sorunu hiç çözemeyiz. ANGİAD Üyelerimizin firmaları ile üyelerimizin ortak olduğu diğer iştiraklere 2010 yılı içinde 10 bin işçi alacağız” diye konuştu.

Kayıtlı çalışan sayısı

Türkoğlu, “İç piyasada ve yatırımlardaki daralma, işsizlik problemini büyütüyor. İşsiz sayısı 5 milyona dayandı. Üstelik bu rakama, iş iş bulsa çalışmaya hazır milyonlar dahil değil. Son 1 yılda sanayi sektöründeki toplam istihdamda azalma var. Sigortalı çalışan sayısındaki azalma, bir şeyin daha göstergesi. Türkiye’nin en rekabetçi sektörlerindeki kayıtlı çalışan sayısı oranı, diğer sektörlere göre daha yüksek olduğundan, aslında en kalifiye çalışanlarımızı ve dolayısıyla rekabet gücümüzü kaybediyoruz” diye konuştu.

Belirsizlikler kalkmalı

Türkoğlu, “Önlerini görebilmek isterler. Yani geleceğe dönük belirsizlikler ortadan kaldırılmalıdır. Sonra da gelirlerinin yani işlerinin devamlılığına bakarlar. O halde mevcut istihdamı koruyacak tedbirlerin yanı sıra, işsiz kalanlara ve toplumun en alt gelir düzeyindekilere yönelik, destekler planlanmalıdır” dedi.

İthal et protestosu

AMASYA ve Sakarya başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden otobüslerle Ankara’ya gelen kırmızı et üreticileri ve besiciler, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı önünde ithal et protestosu yaptı. Besiciler adına konuşan Sakarya Kırmızı Et Yetiştiriciler Birliği yöneticilerinden Mehmet Adıgüzel, “Hükümet ‘Türkiye’deki mevcut hayvan sayısının yeterli olduğunu’ ifade ediyor. Yeterli hayvan varsa ithalata da gerek yok.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!