10 ayda 410 bin vaka transferi

Güncelleme Tarihi:

10 ayda 410 bin vaka transferi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2021 00:40

Ankara İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Akelma, '1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası' kapsamında düzenlenen basın toplantısında, kentin çok geniş bir sağlık altyapısı olduğunu belirterek, özellikle acil vakalarla ilgili büyük bir koordinasyon sağlandığına vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Ankara ve ilçelerinde acil olaylara müdahale amacıyla 167 istasyon bulunduğu bilgisini veren Akelma, “Bu istasyonlarda çalışan 262 ambulansımız sürekli hizmete hazır bir şekilde duruyor. Son 10 ayda biz 1 milyon çağrı aldık ve bu çağrılara karşılık olarak da 410 bin vakanın transferi gerçekleşti” dedi. Akelma’nın değerlendirmeleri şöyle oldu:

VAKAYA ULAŞMA SÜREMİZ 401 SANİYE

“Son 12 ay içerisinde 12 bin COVID-19 vakasının uygun merkezlere transferini de ambulanslar aracılığımız ile yaptık. Bunlar özellikle ağır vakalar oldu. Yani solunum yetmezliği olan, 'acil vakalar' dediğimiz vakaların transferini gerçekleştirmeye çalıştık. İlde bulunan 262 ambulansın 19 tanesinin 'nitelikli ambulans' denilen özel ambulanslardan oluşuyor. Helikopter ambulansımız ile Ankara ve çevre illerine de hizmet veriyoruz. 10 ay içerisinde 214 tane vakayı helikopter ambulans aracılığıyla sağlık merkezlerimize transfer ettik. Ankara’da ortalama vakaya ulaşma süremiz 401 saniye, yani 6.5 dakika. Makul bir süre içerisinde hızlı bir şekilde ulaşıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!