1 ünite kan 3 kişiye can

Güncelleme Tarihi:

1 ünite kan 3 kişiye can
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2021 23:56

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, ramazan ayı ve salgın nedeniyle ‘kan stoklarımız alarm veriyor’ dedi ve bağışçıların kısıtlamalardan muaf tutulduğunu hatırlatarak, “Bir ünite kan verdiğinizde üç kişiye can oluyorsunuz” sözleriyle bağış çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, ramazan ve salgın dolayısıyla kan stoklarında yaşanan azalmaya dikkat çekerek, vatandaşlara kendilerine en yakın kan merkezine giderek bağışta bulunmaları çağrısı yaptı. Koronavirüsün gündelik hayat akışını yavaşlatmasına rağmen kan ve immün plazma ihtiyacının devam ettiğine dikkat çeken Başkan Kınık, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saatler ve hafta sonunda bağışçıların kısıtlamalardan muaf olduğu bilgisini paylaştı. Yalnızca bin 99 ünite immün plazma stoğu bulunduğunu belirten Kınık, kan bağışının önemini vurgulayarak şu sözlerle bağış çağrısı yaptı:

1 ünite kan 3 kişiye can


SÜREKLİ İHTİYAÇ

“Kan, laboratuvarlarda yapılamayan bir doku. Ancak insan insana verirse şifa olabiliyor. Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaç. Özellikle küresel pandemi ve ramazanın etkisiyle azalan kan bağışlarımız ve ulusal kan stoklarımız alarm veriyor. Ulusal anlamda bir seferberlik çağrısı gerektiriyor. Ramazan ayında mesai saatlerimizi iftar ve sahur saatlerine göre ayarladık. 1 ünite kan verdiğinizde 3 kişiye can oluyorsunuz, doğaya da bir fidan dikmiş oluyorsunuz.”

İNTERNETTEN RANDEVU ALINABİLİYOR

Kan bağışında bulunmak isteyenler, Kızılay’ın ‘www.kanver.org’ sitesinden ve ‘168’ numaralı çağrı merkezinden kendilerine en yakın kan merkezini öğrenerek, randevu oluşturabiliyor. Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur saatleri dikkate alınarak yapılan düzenlemeyle, randevu oluşturan kişiler hafta sonları ile hafta içi akşam saat 19.00’dan sonra uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!