IHA
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2015 12:21
TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN ÇEŞİTLİ KUMAŞLARI VEYA BEZLERİ BİRLEŞTİREREK YENİ ÜRÜNLER OLUŞTURDUKLARINI BELİRTEN TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRÜ DOÇ. DR. FEDA ÖNER, “KIRKYAMA YAPILMASI ZOR VE ZAMAN İSTEYEN BİR EL İŞİDİR. BU ZORUNLULUK, FARKINDA OLMADAN BİR SANATI BAŞLATMIŞTIR. AYRICA PARÇA BOHÇA, KIRK PARE VE PATCHWORK GİBİ ADLARI DA VARDIR. KIRKYAMA ÇEŞİTLİ KUMAŞLAR VEYA BEZLERİ BİRLEŞTİREREK YAPILAN BİR ÖRGÜ SANATIDIR” DEDİ.
Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilerin ‘Kırkyama’ adı verilen örgü sanatıyla hazırladıkları giysi eşyalar büyük beğeni topladı.
Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Giyim Üretim Teknolojisi Programı öğrencilerinin çeşitli kumaşları veya bezleri birleştirerek yeni ürünler oluşturduklarını belirten Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Feda Öner, “Kırkyama yapılması zor ve zaman isteyen bir el işidir. Bu zorunluluk, farkında olmadan bir sanatı başlatmıştır. Ayrıca parça bohça, kırk pare ve patchwork gibi adları da vardır. Kırkyama çeşitli kumaşlar veya bezleri birleştirerek yapılan bir örgü sanatıdır” dedi.
Öğrencilerin 2 dönem çalıştılar ve yaptıkları çalışmaları sergide sunduklarını anlatan Öner, “Çalışmaları çok başarılı. Atık kumaşları ustaca değerlendirip şık ve kullanışlı giysiler, süs eşyaları, yatak, sehpa ve masa örtüleri yaptılar. Öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.