Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kırlangıç: Amasya işsizlik oranı en düşük illerden biri

Güncelleme Tarihi:

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kırlangıç: Amasya işsizlik oranı en düşük illerden biri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 13:06

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kırlangıç: Amasya işsizlik oranı en düşük illerden biri

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Murat Kırlangıç, “Amasya işsizlik oranı en düşük illerden bir tanesi, ülkemizde olduğu gibi ilimizde de iş beğenmemezlik var, çalışmak isteyen, emek harcamak isteyen, para kazanmak isteyen, alın terinin karşılığını almak isteyen herkese ilimizde iş var” dedi.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, Amasya'nın turizm kenti, kültür varlıklarının yoğun bir şehir olduğunu belirterek, "Turizmde ülkemizin 2023 yılı hedefleri olduğu gibi bizim ilimizde de 2023 yılı hedeflerimiz var. 2023 yılında ilimizde bir milyon turist hedefliyoruz. Bunu yapabilecek, kabiliyete de, potansiyele de sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Bugün verilerimize baktığımızda 300 bin civarında bir konaklamamız toplamda da 500 bine yakın bir ziyaretçimiz var. Tabii turizm geniş bir sektör, turizmin en zor kesimi olan kültür turizmini yapıyoruz. Ama bu zorluklara rağmen bizim turizmcilerimiz emeklerini, yatırımlarını esirgemeden ellerini taşın altına koyarak Amasya’ya yatırım yaptılar. Tabii turizm sektöründe bugün yaptığımız birçok projeler var, bunu da ilimizin hedefleri doğrultusunda yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Ülkede bir istihdam seferberliği olduğunu hatırlatan Başkanı Kırlangıç, “Ülkemizin bir istihdam seferberliği var, bu istihdam seferberliğini kapı kapı dolaşıp, işyeri işyeri dolaşıp, üyelerimize anlatıyoruz. Burada her zaman yatırım yapan, istihdam sağlayan iş adamlarımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarakta AB projeleri ile turizm sektörüne ara eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik eğitimler düzenliyoruz. Şuan devam eden aşçı yardımcılığı ve servis elemanı yetiştirilmesine yönelik sertifika programı açtık. 43 aşçı yardımcısı, 47 servis elemanı var, eğitimlerimizde toplam 90 kişiyi turizm sektörü için yetiştiriyoruz. Amasya işsizlik oranı en düşük illerden bir tanesi, ülkemizde olduğu gibi ilimizde de iş beğenmemezlik var, çalışmak isteyen, emek harcamak isteyen, para kazanmak isteyen, alın terinin karşılığını almak isteyen herkese ilimizde iş var” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!