Suluova’da yeni meydana 15 Temmuz ismi verildi

Güncelleme Tarihi:

Suluova’da yeni meydana 15 Temmuz ismi verildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2016 11:53

Suluova’da yeni meydana 15 Temmuz ismi verildi

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/SULUOVA,(Amasya),(DHA)- AMASYA’nın Suluova İlçe Belediye Başkanı Fatih Üçok, "Yapacağımız meydanın ismini Demokrasi şehidimiz Adnan Menderes'in ismini koymayı düşünüyorduk. 15 Temmuz gecesi ülkemize yapılan hain kalkışma girişimi sonucunda meydanın ismini 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olmasına karar verdik” dedi.

Suluova İlçesi'nin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Cami projesi için ilk kepçe vuruldu. Amasya Şeker Fabrikası ile yapılan anlaşma gereği Suluova Belediyesi meydan yapımı için Şeker Fabrikası Nizamiye önünde tören düzenledi. Projenin 1-2 kilometrelik yol güzergahı boyu içinde kent meydanı, cami, parklar, konutlar, yollar, ticari alanlar, okul ve akaryakıt alanı bulunan toplamda 16 bin metrekarelik alandan oluşuyor.



Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, "Yapacağımız meydanın ismini Demokrasi şehidimiz Adnan Menderes'in ismini koymayı düşünüyorduk. 15 Temmuz gecesi ülkemize yapılan hain kalkışma girişimi sonucunda Meydanın ismini 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olmasına karar verdik. 14 gündür yolu kapatarak milletçe demokrasi nöbeti tutmaktayız. Bir meydana ne kadar ihtiyacımızın olduğu ortadadır. Meydanlar şehirlerin kimlikleridir. Allah izin verirse bugün bu temel atma değil meydan üzerinde bulunan inşaatları yıkıp meydanın hızlı bir şekilde halkımızın hizmetine sunma törenidir” diye konuştu. 



Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan ise, “15 Temmuz'da haince yapılan saldırının üzerinden iki hafta geçmesinden sonra öyle güçlü bir ülkeyiz ki bugün burada önemli bir projenin hayata geçmesine vesile oluyoruz. Başkanımızın dediği gibi meydanlar şehirlerin kimlikleridir. İnşallah bu proje kısa sürede hayata geçirilerek ilçemize ve halkımıza yakışır bir hizmet olur” dedi.



Konuşmaların sonunda törene katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Programa Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Eski Ak Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Fakı, Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, Suluova Ziraat Odası Başkanı Adnan Öksüz, Şeker Fabrikası Genel Müdürü Hasan Çapraz, Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Şeker Fabrikası Yönetim kurulu üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Birim Müdürleri ve çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!