Prof. Dr Ömer Küçük, Amasya Üniversitesi Rektörlüğü’ne Aday

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr Ömer Küçük, Amasya Üniversitesi Rektörlüğü’ne Aday
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2015 12:35

PROJE KOÇLUĞU SİSTEMİ, YAYIN FAALİYETLERİ GELİŞTİRME KURULU, KREŞ VE KOLEJ, TEKNOLOJİ TRANSFER MERKEZİ VE PATENT OFİSİ, TÜRKÇE ÖĞRETİM MERKEZİ GİBİ PROJELERİ OLDUĞUNA DEĞİNEN KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ ORMAN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNU KÜÇÜK, AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÖREVİNİ ÜSTLENMESİ HALİNDE ECZACILIK FAKÜLTESİ, İLETİŞİM FAKÜLTESİ, GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ, SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ VE VETERİNERLİK FAKÜLTESİ’NİN KURULMASINI SAĞLAMAYI AMAÇLADIĞINI DİLE GETİRDİ.

Prof. Dr. Ömer Küçük, Amasya Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday olduğunu açıkladı.
Kastamonu Üniversitesi’nde genel sekreter olarak görev yaptığını belirten Prof. Dr. Küçük, "Bilimin ışığında sürekli gelişen, üreten, Amasyamız ile her konuda bütünleşebilen, kampüsün dışına çıkan, sınırları kaldıran başarılı üniversiteler listesinde üst sıraları kovalayan bir dünya üniversitesi olma hedeflerini gerçekleştirmek için rektör adayı olmam hususunda teveccüh gösterildi. Eğer nasip olursa Amasya Üniversitemize hizmet etmek bizim için büyük bir şeref olacaktır” dedi.
Pirler Parkı’nda düzenlediği basın toplantısında çalışana güvenen ve değer veren, adalet ile liyakati esas alan, farklılıkları zenginlik olarak gören, istişare mekanizmasını kullanan bir üniversiteyi birlikte inşa etmek istediklerine değinen Küçük, “İyi eğitim almış, şuurlu ve donanımlı bir nesil yetiştiren üniversite olmak, yönetimiyle, bilimselliği ile ve şehirler entegrasyonuyla her alanda örnek gösterilen üniversite olmak, dünyada ve ülkemizde saygın üniversiteler arasında yerini almak hayal değildir. Bu noktada sadece değişim değil, dönüşüm ihtiyacının olduğu çeşitli ortamlarda bizlere iletilmiştir. Üniversitede çok değişik kademelerde kazanmış olduğumuz yöneticilik tecrübemin özlemini duyduğumuz her alanda örnek bir Amasya Üniversitesi olma yolunda kullanılmasında mesuliyet düştüğü ifade edilmiştir. Biz, bütün gönülleri kazanmaya, birlikte çalışmaya talip oluyoruz” diye konuştu.
Proje koçluğu sistemi, yayın faaliyetleri geliştirme kurulu, kreş ve kolej, teknoloji transfer merkezi ve patent ofisi, Türkçe Öğretim Merkezi gibi projeleri olduğuna değinen Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümü mezunu Küçük, Amasya Üniversitesi Rektörlüğü görevini üstlenmesi halinde Eczacılık Fakültesi, İletişim Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Turizm Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesi’nin kurulmasını sağlamayı amaçladığını dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!