Müftüler toplantısı Suluova'da yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Müftüler toplantısı Suluovada yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2014 11:37

Haberin Devamı

AMASYA (AA) - Amasya Müftülüğü tarafından organize edilen kasım ayı müftüler toplantısı Suluova ilçesinde gerçekleştirildi.

İl Müftüsü İsmail İpek, amaçlarının müftüler arası dayanışma ve iletişimi arttırmak, yürütülen faaliyet ve sorunları yerinde görmek olduğunu, toplantıda gündemdeki konular üzerinde görüş alış verişinde bulunarak faaliyetler hakkında planlamalar yaptıklarını anlattı.

Suluova ilçesinde din hizmetlerinin etkili ve güzel şekilde yürütüldüğünü ifade eden İpek, "Yapımı 1 ay önce tamamlanan 100 yataklı Kuran Kursu binamızda ilk etapta 4 - 6 yaş grubu çocuklarımızın din eğitimlerine başladık. Binanın doğalgaz bağlantısı tamamlanmadığı için yatılı hafız adayı öğrencilerimizi binamıza henüz alamıyoruz. Doğalgaz bağlanmadığı için ısınma ve yemek konuları büyük sorun oluyor. Umarım en kısa sürede bu sorun çözülür ve hafız adayı gençlerimizin eğitimine yeni binamızda başlarız" dedi.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile İlim Yayma Cemiyeti arasında yapılan bir protokol gereği tüm yurt genelinde olduğu gibi Amasya bölgesinde de bir takım faaliyetler düzenleneceğini anlatan İpek, "Amasya Saraydüzü Kışlası'nda 14 - 15 Kasım tarihlerinde il ve ilçe merkezlerinde görev yapan B ve C grubu camilerimizin imam ve müezzinlerine yönelik eğitim programları düzenleyeceğiz. Amacımız din görevlilerimizin halkımızla daha güçlü iletişim kurmalarını ve daha etkili din hizmeti vermelerine katkıda bulunmaktır" dedi.

Suluova'da yapılan müftüler toplantısına İl Müftü Yardımcısı Adem Ayrancı, Suluova Müftüsü Hüseyin Okuş ile Merzifon, Taşova, Gümüşhacıköy, Göynücek ve Hamamözü müftüleri katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!