Amasya’da ‘Elma Kafe’ hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Amasya’da ‘Elma Kafe’ hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2024 12:27

Amasya’da ‘Elma Kafe’ hizmete açıldı

Haberin Devamı

Şerife Serap KARA-Sinan HARMANCI/AMASYA, (DHA) - AMASYA Belediyesi, geçmiş yıllarda Konuk Evi olarak faaliyet gösteren yeri ‘Elma Kafe’ ismiyle vatandaşların hizmetine açtı.

Hacılar Meydanı Mahallesi’nde Amasya Belediyesi tarafından geçmiş yıllarda, kültür ve konuk evi olarak kullanılan yeri yeniden dizayn edilerek, ‘Elma Kafe’ ismiyle vatandaşların hizmetine açıldı. Amasyalıların aileleri ile birlikte gidebilecekleri Kafe’nin menüsünde, çay, kahve çeşitleri, hamburger, tost, patates kızartması, dondurma, kuruyemiş ve pasta çeşitleri gibi seçenekler yer alıyor. Geçmiş yıllarda kültür evi ve Konuk evi olarak faaliyet gösteren alanı iç dizayn ve çevre düzenleme çalışmaları ile birlikte ‘Elma Kafe’ ismiyle halkın hizmetine açtıklarını söyleyen Amasya Belediye Başkanı Avukat Turgay Sevindi, “Bizler seçim sürecine başladığımızda, bazı sözler vermiştik. Vermiş olduğumuz sözlerden birisi olan Elma Kafe’mizin açılışını yapacağımız bugünde mutlu ve gururluyuz. Burası bizden önceki dönemde, 5 yıl boyunca korunaklı ve içinde ne olduğunu birçok Amasyalı vatandaşlarımızın merak ettiği bir kültür eviydi. Şimdi burayı bütün vatandaşlarımızın kullanımına açıyoruz. Söz verdiğimiz gibi halkın olanı, halka teslim ediyoruz. Bundan sonra ki süreçte bu mekanda, tüm hemşehrilerimiz çok uygun fiyatlarla hizmet alacak. Bununla birlikte şehrin eskiden özlem duyduğu belediye çay bahçesine benzer bir alan oluşturmak beni ziyadesiyle mutlu etti. Şimdiden şehrimize ve halkımıza hayırlı olsun” dedi.

‘AMASYA’MIZA HAYIRLI OLSUN’

Haberin Devamı

Açılışa katılan Vali Yılmaz Doruk ise, “Halkımızın genelinin tabana yaygın olarak istifade edeceği mekanların çoğalmasının ihtiyacını bizde şehrimizde görüyoruz. Bu alanların sayısının artması gerekiyor. Vatandaşlarımızın genelde bu tür yerlere ihtiyacı oluyor. Yeni dizayn edilen alana emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, ‘Elma Kafe’nin açılış kurdelesini keserek, vatandaşların hizmetine açtı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!