Amasya soğan üretiminde Türkiye’de 2’inci sırada

Güncelleme Tarihi:

Amasya soğan üretiminde Türkiye’de 2’inci sırada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2018 10:35

Amasya soğan üretiminde Türkiye’de 2’inci sırada

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA, (DHA) - AMASYA'nın Türkiye'de soğan üretiminde Ankara'dan sonra 2’inci sırada yer aldığı belirtildi.
Türkiye'de 2017 yılında toplam soğan üretim alanı 576 bin 918 dekar olup üretim miktarı 2 milyon 131 bin 513 ton olarak gerçekleşti. 2017 yılında Amasya’da 60 bin 480 dekar alanda 271 bin 522 ton soğan üretimi yapıldı. Amasya Türkiye soğan üretiminin yüzde 13'ünü gerçekleştirerek, Ankara’dan sonra üretimde 2’inci sırada yer aldı. Kentet soğan üretiminin ağırlıklı olarak Suluova ilçesinde yapıldığı belirtildi.
Amasya’da 2018 yılında 61 bin 400 dekar alanda soğan üretimi yapıldı. Haziran ayı ortası itibariyle erkenci çeşit soğan hasadı başladı. Çiftçi toptan satış fiyatı ortalama kilosu 2-2,5 lira aralığında değer kazandı. Amasya merkez ilçe genelinde 15 Haziran 2018 tarihinde meydana gelen dolu ve aşırı yağışlar sebebi ile üretimde yaklaşık yüzde 20’lik verim kaybı yaşandı. 2018 yılında 257 bin 880 ton üretim beklendiği belirtildi. Amasya’da mevcut soğan çeşitleri ağırlıklı olarak geçci çeşit soğanlardan oluşuyor. Geçci çeşit soğanlarda ise hasadın Ağustos ayı itibariyle başlayacağı belirtildi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!