KOSGEB Destekleri ATSO’da Anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

KOSGEB Destekleri ATSO’da Anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2015 11:31

AKSARAY'DA KOSGEB DESTEKLERİ ATSO'DA VATANDAŞLARA ANLATILDI.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)’nın ev sahipliğinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekleri vatandaşlara anlatıldı.
Aksaray KOSGEB İl Müdürü Hakan Koçak, KOSGEB’in ilk kurulduğunda sadece sanayi sektörünü destekleyen kurumun artık KOBİ vasfı taşıyan herkese desteklemelerde bulunduğunu belirterek, yeni destekleri de ATSO üyeleri ve vatandaşlarla paylaştıklarını dile getirdi.
ATOS Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, “Bilindiği üzere KOSGEB Kobi proje destek programı kapsamında 30 Ocak 2015-10 Nisan 2015 tarihinde “yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi-kurumsallaştırma” ve “tanınmış ürün/hizmet süreci oluşturma-markalaşma” konularında proje teklif çağrısına çıkılmıştır. Çağrı konularına toplam 2.358 adet proje başvurusu alınmış olup bunlardan 1.020 adedi ön değerlendirmeyi geçerek kurul değerlendirmesine hak kazanmıştır. Kurul tarafından yapılan nihai değerlendirme sonucu 686 adedi kurumsallaşma ve 213 adedi markalaşma olmak üzere toplam 899 adet projenin 45 milyon TL’lik bütçe ile KOSGEB tarafından desteklenmesine karar verilmiştir. KOBİ’lerin ekonomideki etkinliklerini artırılabilmesi ve uzun ömürlü olabilmeleri için rekabet güçlerini yükseltmeleri büyük önem arz etmektedir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!