ASÜ’de ''Türk Modernleşmesi ve Atatürk'' konferansı düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

ASÜ’de Türk Modernleşmesi ve Atatürk konferansı düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 13:10

Haberin Devamı

AKSARAY (AA)- Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Edebiyat Fakültesi’nce, ''Türk Modernleşmesi ve Atatürk'' konferansı yapıldı.

ASÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cihat Yıldırım, fakülte toplantı salonunda yaptığı konuşmada, Atatürk’ün doğduğu tarihsel sürecin onu olgunlaştırdığını söyledi.

Atatürk’ün fikir ve düşüncelerinde bu durumun net biçimde görüldüğünü aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

''O dönem hem Osmanlı, hem de dünya önemli tarihsel süreçler yaşıyordu. Bunlar Fransız İnkılabı ve Osmanlı’nın çöküşüydü. Atatürk, bu süreçlerin yaşandığı süre içinde doğmuş, büyümüş, yetişmiş bir insan. Elbette devletin ve toplumun yaşadığı bu olumsuz hadiselerden Atatürk'te büyük ölçüde etkilenmiştir. Ayrıca Osmanlı’nın son dönemlerinde yapılan değişikliklere baktığınızda batılılaşma, batıda var olan hukuk sistemini, siyaset sistemini, idare sistemini benimseme gibi bir anlayış var. Ama bir tarafta da eskiyi sürdürme alışkanlığı söz konusu. Osmanlı dönemi Türk modernleşmesi bir ikilem ortaya çıkarmıştır. Hukukta, siyasette, toplum yapısında, musikide bir ikilem oluşmuştur. Eski ve yeni birlikte devam etmiştir.''

Haberin Devamı

Konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şahin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!