Güncelleme Tarihi:
Hasan BÖLÜKBAŞ0AKSARAY, (DHA) - AKSARAY'da yöresel yemek kültürünü oluşturmak ve kaybolmaya yüz tutmuş lezzetleri ortaya çıkarmak amacıyla 3. Aksaray Yöresel Yemek Yarışması düzenlendi.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen yemek yarışması kültür evinde gerçekleşti. Yarışmaya Vali Yardımcısı Haluk Sezen, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Baydar, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın ve davetliler katıldı. Yemek yarışmasının üçüncüsünü düzenlediklerini belirten İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Mustafa Doğan , “Turizm haftası kutlamaları devam ediyor. Sultanhanı’nda turizm haftası açılış programını gerçekleştirmek üzere hazırlıklarımızı yaptık. Fakat helikopter kazasıyla 12 şehidimiz oldu. Bu şehitlerimizden bir tanesi de Aksaraylı. Bu millet şehitlerimize minnettardır. Bu nedenle açılış programını iptal ettik. Bu yemek yarışmasına ilgi çok oldu. 44 yarışmacımız katılım gerçekleştirdi. 30 yöresel tatlı ve 31de yöresel ev yemekleri kategorisinde değerlendirmeler yapıldı. Turizm haftasının son iki gününde de ıhlara vadisinde yürüyüş gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Yöresel yemek yarışmasında ‘Aksaray Tavası’yla Hamza Sarı birinci, ‘Arabaşı’ çorbasıyla Hatice Özkaraca ikinci ve ‘Su Böreği’ ile Nasibe Eşmekaya üçüncü oldu. Dereceye girenlerin ödüllerini Vali Yardımcısı Haluk Sezen verdi. Yöresel tatlı yarışmasında ise ‘İğdeli Fincan’ tatlısıyla Esra Çelebi birinci, ‘Kalbura Bastı’ ile Miyase Ertürk ikinci, ‘Sini’ tatlısı ile Habibe Katman üçüncü oldu. Bu yarışmacıların ödüllerini de Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın verdi.