Aksaray'da AFAD'ın gönüllü arama kurtarma ekibi örnek oluyor

Güncelleme Tarihi:

Aksarayda AFADın gönüllü arama kurtarma ekibi örnek oluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2018 17:33

Aksaray'da AFAD'ın gönüllü arama kurtarma ekibi örnek oluyor

Haberin Devamı

 AKSARAY,(DHA)- AKSARAY'da  AFAD'ın arama kurtarma çalışmalarına katılan gönüllüler Türkiye'de tek olma özelliğiyle örnek olarak gösetirildi. 
 11 kişilik dağ arama ve kurtarma ekibi ile 8 kişilik su altı ekibi, Aksaray ve çevre illerde meydana gelen olaylara anında müdahale ediyor. 28 kişilik arama kurtarma ekibi Hasandağı başta olmak üzere Niğde Aladağlar ve  Erciyes Dağı'nda kaybolan dağcılara da müdahale ederek arama kurtarma çalışmalarına katıldı.   Aksaray, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde ilerinde geçtiğimiz yıllarda birçok olaylara müdahale etti. Gönüllüler,  yetkinlik elde edebilmek için birçok farklı eğitimden geçerek göçükte, trafik kazalarında, kuyularda, su altında ve su üstünde , yangında arama kurtarma ile KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve nükleer) eğitimleri aldı.   Göçük ve yıkıntıda arama kurtarma yapabilmek için AFAD eğitimcileri öncülüğünde enkaz alanında birebir arama kurtarma ve arama ekipmanlarını kullanma eğitimleri verildi,   İletişimin çöktüğü, telefon ve internet şebekelerinin çalışmadığı afet durumlarında kullanılmak üzere telsiz eğitimleri alan ekipler telsiz istasyonu kurma ve afet durumları için iletişim ağı oluşturma konularında yetkinlik kazandı. 
Sualtı arama kurtarma eğitimleri ise açık havuz ve denizlerde hedef üzerine arama kurtarma yapılarak gerçekleştirdi, Sertifikalı İlkyardım eğitimlerini de tamamlayan ekipler farklı kaza ve afetlere müdahale etme ehliyetine sahip oldu 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!