SERKA, Ağrı’da uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamladı

Güncelleme Tarihi:

SERKA, Ağrı’da uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 13:49

SERKA, Ağrı’da uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamladı

Haberin Devamı

Servet ARSLAN / AĞRI, (DHA)-Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Ağrı Yatırım Destek Ofisi tarafından Ağrı Merkez ve Eleşkirt ilçesinde 2 olmak üzere Doğubayazıt, Patnos, Diyadin ve Tutak ilçelerinde de 1’er sınıf şeklinde başlatılan 8 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sona erdi.



Ağrı SERKA'dan yapılan açıklamada, "Ağrı KOSGEB Hizmet Müdürlüğü ile işbirliği çerçevesinde 04-13 Nisan 2016 tarihlerinde düzenlenen eğitimleri başarı ile tamamlayan katılımcı sayısı 231’dir. Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcilerin iş planına dayalı olarak kuracakları işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla verilen eğitimler Ağrı il merkezi, Eleşkirt, Doğubayazıt, Patnos, Diyadin ve Tutak ilçelerinde düzenlenmiştir. 70 saat ücretsiz olarak verilen eğitimlere katılanlar girişimcilik desteği için KOSGEB’e başvuru hakkı kazanacak ve başarılı bulunan girişimcilere iş kurmaları halinde 50 bin TL’ye kadar hibe, 100 bin TL’ye kadar da faizsiz kredi verilecektir. Eğitimlerde katılımcılara, girişimcilik niteliklerinin sınanması, iş fikirlerinin geliştirilmesi, yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve öğeleri, pazar araştırması, pazarlama, üretim, yönetim, finansal planlar, iş planının yazılması ve sunumu konularında bilgi veriler verilmiştir" denildi



Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başvurusu yapmak isteyenler Serhat Kalkınma Ajansı Ağrı Yatırım Destek Ofisi’ne başvurabilecekleri bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!