Güncelleme Tarihi:
AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı ikinci sınıf öğrencileri, Yerli Malı Haftası dolayısıyla ilkokul öğrencilerine yemek yapmayı öğretti.
AKÜ Afyon MYO'daki uygulamalı eğitimde sebzeli hamburger, el yapımı hamburger, şekilli kurabiyeler, katkısız lolipop şeker, balık ayıklama, balık köftesi, hamurdan kuğu yapımı, Türk kahvesi, ayran, meyve suları karışımı, sebze ve meyve şekilleri yapıldı. Öğrencilere uygulamaların yanı sıra baharatlar tanıtıldı ve kullanıldıkları yerler hakkında bilgiler verildi.
Afyon MYO Aşçılık Programı öğretim görevlisi Tansu Çelik, bu uygulamayla ilkokul öğrencilerine rehberlik yaparak, olumlu davranış ve becerilerini geliştirmeyi, sosyal olmayı, hayata dokunan faaliyetlerle mutlu olmayı ve mutlu etmeyi hedeflediklerini söyledi. Çelik, "Çocukların sağlıklı, mutlu ve üretken olabilmeleri için aşçılık uygulamalarını yaş gruplarına göre planlayıp uygulamaya geçirdik. Öğrencilerin kendilerini özgürce ifade etme ilkesiyle birleştirdik. Çocuklar gördüklerini soyut kavram olmaktan çıkartarak, yaşamlarının her alanına dahil etme sorumluluğu aldı" dedi.
FOTOĞRAFLI