Helal ve sağlıklı gıdadaki gizli tehlike

Güncelleme Tarihi:

Helal ve sağlıklı gıdadaki gizli tehlike
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 13:08

Helal ve sağlıklı gıdadaki gizli tehlike

Haberin Devamı

Servet ARSLAN / AĞRI, (DHA)-Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde, 'Helal ve Sağlıklı Gıdada Gizli Tehlike' konulu konferans düzenledi.

Nezehat Çeçen Konferans Salonu’nda Eczacılık ile Bilinçli Gençler Öğrenci Kulüpleri tarafından gerçekleştirilen Helal ve Sağlıklı Gıdada Gizli Tehlike, Gıda Katkı Maddeleri konulu konferansa Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Ünal, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Dünya nüfusunun artmasıyla birlikte beslenme ve sağlık problemlerinin ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. İrfan Aslan, bu problemlerin en aza indirilmesi için hazır besinlere karıştırılan katkı maddeleri konusunda bilgi sahibi olunmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Konferansta konuşan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Gültekin, helal gıda ve katkı maddeleri konusunda insanların bilinçlenmeleri gerektiğini bildirdi. Prof. Dr. Gültekin, şöyle konuştu:



“Üretimi kontrollü olan katkı maddeleri; tükettiğimiz hazır besinler içerisine kıvam, yoğunluk, tazelik, yumuşaklık, renk, tat ve koruyucu gibi etkiler gösteren madde olarak ekleniyor. Katkı maddelerinin hazır besinlerin muhafaza edilmesinde faydalı etkisi görüldüğü gibi çok fazla tüketilmesinde kanser başta olmakla alerji, obezite, kemik erimesi gibi birçok hastalığın önünü açıyor. Hazır besinler tüketilirken ürün üzerinde helal sertifikası olmasına dikkat edilmelidir. Katkı maddeleri içeren hazır besinler yerine doğal besinler tüketildiğinde vücut sağlığımızı daha çok korumuş oluruz."

Konferans sonunda Prof. Dr. Aslan, Prof. Dr. Gültekin'e verdi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!