Eleşkirtli çiftçiler eğitilecek

Güncelleme Tarihi:

Eleşkirtli çiftçiler eğitilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 13:39

Eleşkirtli çiftçiler eğitilecek

Haberin Devamı

Ayhan İSEN / ELEŞKİRT (Ağrı), (DHA)-Kalkınma Bakanlığı Erzurum DAP İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen projede Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde her hafta 10 çiftçiye eğitim verilecek.



Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksek okulu tarafından verilecek ğitim seminerleri Zeliha Oruç Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.Yüksek okul öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Selvinaz Yakan, projenin Kalkınma Bakanlığı Erzurum DAP İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edildiğini belirtti. Eleşkirt Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksek okulu ve Eleşkirt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüteceği projede her hafta 10 çiftçiye eğitim verileceği, eğitimlerin 3 gün devam edeceği ve 28 Aralık 2016 tarihine sona ereceğini söyledi.



Eğitimlerin sonunda değerlendirme sınavı yapılacağı ve başarılı olan çiftçilere katılım sertifikası verileceğini kaydeden Yakan, sertifika ve ödül töreninde sınavda birinci olan çiftçiye 2 Cumhuriyet altını, ikinciye 1 Cumhuriyet altını ve üçüncünün de gram altın ile ödüllendirileceğini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!