Doğubayazıt belediyesi kadın meclisi oluşturdu

Güncelleme Tarihi:

Doğubayazıt belediyesi kadın meclisi oluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 11:56

Doğubayazıt belediyesi kadın meclisi oluşturdu

Haberin Devamı

Yusuf İBA/DOĞUAYAZIT(Ağrı),(DHA)- Ağrı’nın Doğubayazıt ilçe Belediye bünyesinde, kadınların yönetime katılması amacıyla kadın meclisi oluşturuldu.

Doğubayazıt Belediyesi seçilmişlerle kurumda çalışan kadın personelin üyesi olduğu kadın meclisini güçlendirmeyi ve çalışmaların planlı, programlı biçimde yürütülmesi kararı aldı. Bu çerçevede her ay toplanacak olan kadın meclisi, o ayın gündemini giren konuları görüşecek. Belediye meclisinde gerçekleşen toplantıya belediye eş başkan Delal Tekdemir, eş başkan yardımcısı Berrin Öztürk ve kadın personel katıldı.

Belediye Eş başkanı Delal Tekdemir, seçilmişlerle kurumda çalışan kadın personelin meclisin doğal üyesi olduğunu bildirdi. Tekdemir, şunları söyledi:

"Kadın meclisi her türlü çalışmada diplomasi, sosyal politikalar, ekonomi, güvenlik ve demokratik boyutlara katkı sunacak şekilde olmalıdır. Eş başkanlık sisteminde, kadının başta belediyeler olmak üzere her alanda eşit temsil ilkesinden hareketle kendini yeniden yapılandırması sürecin temel perspektifidir. Erkek egemenlikli zihniyeti tarafından şekillendirilmiş toplumsal yapının değişimi, kadının iradeleşmesi, güçlenmesi ve gelişmesi ile mümkündür. Tüm kadın arkadaşların bu bilinçle duyarlılıkla yaklaşacaklarına olan inancımızla hepinize başarılar diliyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!