Ağrı'da liseler arası ses yarışması düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Ağrıda liseler arası ses yarışması düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 11:09

Ağrı'da liseler arası ses yarışması düzenlendi

Haberin Devamı

Servet ARSLAN / AĞRI, (DHA)- Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Gel Şarkını Söyle" sloganıyla liseler arası ses yarışması düzenlendi.

Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya Vali Vekili Mehmet Soğukpınar, Vali Yardımcısı Sedat İnci, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Milli Eğitim Müdür yardımcıları İshak Hasanoğlu ve Neriman Karakoç, şube müdürleri, veli ve öğrenciler katıldı. Yarışmadan önce bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzce, ‘Gel Şarkını Söyle’ sloganıyla düzenlenen liseler arası ses yarışmasına 17 liseden 90 öğrenci başvuru yaptı. Bu öğrencilerimiz ilk performanslarını, alanında seçkin kişilerden oluşan jüri üyelerinin önünde sergiledi. Jüri üyelerinin, öğrencilerin sahne performanslara göre yaptığı değerlendirmeler sonucu 5 lisemizden 11 öğrencimiz elemeleri geçerek finalde yarışmaya hak kazandı. Bu yarışmayı düzenlememizin en temel sebebi; öğrencilerimize fırsat verme, boş zamanlarını değerlendirmektir. Yarışmamızın bir diğer amacı ise ortaokulların 8´inci sınıfını okuyan öğrencilerin güzel sanat liselerine olan ilgileri artırmak ve bu okulların tanıtımını sağlamaktır. Ayrıca bu tür etkinliklerle öğrenciler arasında dayanışma ve kardeşlik duygularını geliştirmek ve öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkarmaktır" diye konuştu.



Konuşmanın ardından sahneye çıkan öğrenciler birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Cansu Aydemir birinci, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sait Akman ikinci, Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Furkan Seyitoğlu üçüncü oldu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!