Ağrı’da kitap okuma projesi

Güncelleme Tarihi:

Ağrı’da kitap okuma projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 15:34

Ağrı’da kitap okuma projesi

Haberin Devamı

Servet ARSLAN/ AĞRI, (DHA)- Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerde okuma alışkanlığı, toplumsal duyarlılıkla yorumlama, bilgi ve becerisi kazandırmak amacıyla 'Kitaplar konuşuyor geleceğimiz aydınlanıyor' projesi başlattı.



'Kitaplar konuşuyor geleceğimiz aydınlanıyor' projesi, il genelindeki resmi ve özel ortaokulların 5, 6, 7 ve 8. sınıflarıyla lise öğrencilerine uygulanıyor. Proje kapsamında belirlenen 6 kitap, öğrenciler tarafından okunacak. İki aşamalı olarak yapılacak yarışmada ise öğrencilere okudukları kitaplarla ilgili sorular sorulacak. Yarışmada ortaokul ve liselerde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek.



İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, “Bu projeyle ortaokul ve liselerde öğrenim görmekte olan öğrencilerimize okuma alışkanlığını kazandırmak, kitap edinme isteğini arttırmak, kitap ile bilgi arasındaki ilişkiyi kavratmak, dünyayı, insanları ve olayları çok yönlü değerlendirebilmelerini sağlamak, etkili düşünebilme, yazabilme ve problem çözebilme becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!