Güncelleme Tarihi:
Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde kahvehane işletmecisi Süleyman Levent'in (47), dağdan getirdiği kar kütleleriyle vişne suyunu karıştırarak yaptığı kar şerbeti özellikle yaz sıcağında bunalan müşterilerinden yoğun talep görüyor.
Sandıklı'ya bağlı Menteş köyünde kahvehane işletmecisi Süleyman Levent, yaz sıcağında bunalan müşterileri için kar şerbeti yapıyor. Bölgeye yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki 2 bin 300 rakımlı Akdağ'dan eşek ve at sırtında getirdiği kar kütlelerini kahvehanede daha önce hazırladığı vişne suyuyla karıştıran Süleyman Levent, yaptığı kar şerbetini müşterilerine ikram ediyor. Kar şerbeti müşterilerden de yoğun talep görüyor.
Süleyman Levent, kar şerbetini babası Ali Levent'ten öğrendiğini belirterek, "Köyümüze yaklaşık 16 kilometre uzaklıkta Akdağ'da kar kuyusu var. Buradan at ve eşekler üzerinde kar getiriyoruz. Bu karı köyde paketliyor ve dolaba koyuyoruz. Sonra kendi hazırladığımız vişne suyuyla karıştırıp şerbet haline getiriyoruz ve servis ediyoruz. Afyon'dan, Antalya'dan, İzmir'den ve Dinar'dan vatandaşlarımız zaman zaman geliyor. Yaz sıcağını kar şerbetiyle önlemeye çalışıyoruz" dedi.
Kar şerbetini çok sevdiğini söyleyen Mehmet Boztepe de "Temmuz ve ağustos aylarındaki sıcakta bu şerbeti içince çok rahatlıyoruz. Günde 4 ya da 5 sefer içtiğimiz oluyor. Karı oralardan getirenlerden ve bunu yapanlardan Allah razı olsun" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI