Köy okulundan Pakistan'a su kuyusu

Güncelleme Tarihi:

Köy okulundan Pakistana su kuyusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2018 14:12

Köy okulundan Pakistan'a su kuyusu

Haberin Devamı

 

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,(DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesi Kızık Köyü Mehmet Yaşar İlköğretim Okulu öğretmen, öğrenci ve velileri değerler eğitimi projesi kapsamında Pakistan'da bir köye su kuyusu açtırdı.

Kızık Köyü Mehmet Yaşar İlköğretim Okulu öğrenci, öğretmen ve velileri aralarında 1750 dolar topladı. Toplanan bu para Pakistan'da ihtiyaç sahibi bir köye içme su kuyusu açılması için Hayrat Yardım Derneğine bağışladı. Pakistan'da okul adına kuyu açtırdıklarını aktaran Hayrat Derneği yetkilileri, okul müdürü Mehmet Gönen'e açılan kuyunun temsili tabelasını verdi.

Okulu Müdürü Mehmet Gönen, "Her yıl değerler eğitimi projesi kapsamında paydaşlarımızın duyarlılığını arttırmak için çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Bu yıl okul aile birliğimizle aldığımız kararla Asya ve Afrika ülkelerinde su kuyusu projeleri gerçekleştiren Hayrat Vakfının 'İnsanlık Susuz Kalmasın' projesine ortak olmak istedik. Okul olarak, Kurtuluş Savaşında ülkemize yapmış olduğu yardımları düşünerek dost ve kardeş ülke Pakistan'da bir su kuyusu açtırmaya karar verdik. Bu projeyle paydaşlarımızda dünyadaki olaylara duyarsız kalmamayı, dostluk ve yardımlaşma duygusunu arttırmayı hedefledik ve başardık. Ayrıca açtırmış olduğumuz kuyuyu okulumuzu yaptıran merhum işadamı Mehmet Yaşar ve Zekiye Yaşar anısına ithaf ederek öğrencilerimizin vefa duygularının gelişmesini sağladık" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!