Dinar'da Yaşlılara Destek Projesi

Güncelleme Tarihi:

Dinarda Yaşlılara Destek Projesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2018 12:46

Dinar'da Yaşlılara Destek Projesi

Haberin Devamı

 

Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da Gerodes- Yaşlılara Destek Projesi eğitmenlerin buluşması ve müfredatın belirlenmesiyle başladı.
İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan hibe projesi kapsamında Gerontologlar Derneği'nin hazırladığı Gerodes- Yaşlılara Destek Projesi, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde eğitmenlerin buluşması ve müfredatın belirlenmesiyle başladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gerontologlar Derneği Başkanı uzman gerontolog Faruk Yaşar Gürdal, projenin aralık ayına kadar süreceğini belirterek, "Projedeki amacımız Afyonkarahisar ve ilçelerinde yaşlı bakımı, yaşlı hastalıkları, yaşlı hakları gibi konuları vatandaşlarımıza bir seminer şeklinde vermek ve evde yalnız yaşayan yaşlılarımıza ise yalnızlık durumlarını en azından projemizin bitiş tarihine kadar gidermeye çalışmak olacaktır" dedi.
Proje kapsamında ilk etapta Dazkırı, Sandıklı, Emirdağ ve Dinar'da eğitim programlarının gerçekleştirileceği, projeden yararlanmak isteyen tüm belediyelerin Gerontologlar Derneği'ne başvurabileceği kaydedildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!