Dinar'da Engelliler Günü etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Dinarda Engelliler Günü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 16:34

Dinar'da Engelliler Günü etkinliği

Haberin Devamı

 

DİNAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı.

Dinar Belediyesi ile Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi. Programa derneğin kurucusu ve fahri üyesi Belediye Başkanı Saffet Acar, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Küpeli, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Hakan Uyan, Afyonkarahisar Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Hakan Erdoğan, Başkan Yardımcısı Ahmet Atacan, Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seydi Özkurt, yönetim kurulu üyeleri, engelliler ve aileleri katıldı.

Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seydi Özkurt, "Atalarımız ne güzel söylemiş; 'önce iğneyi kendimize sonra çuvaldızı başkasına batıralım', 'insan ne oldum değil ne olacağım demeli', 'ateş düştüğü yeri yakar.' Günümüzde hepimiz birer engelli adayıyız. Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 12'si engellilerden oluşmaktadır. Dinar ve çevresinde 700'den fazla engellimiz olduğunu tahmin ediyorum. Engelli insanların normal bir yaşam sürmeleri için onlara acıma duygularıyla yaklaşmak yerine kurumsal hizmetlerin sağlıklı yapılması ve güçlendirilmesi gerekiyor. Bizleri hiç yalnız bırakmayan Dinar Belediye Başkanımız Saffet Acar'a derneğimiz ve engelli vatandaşlar adına teşekkür ederim" dedi.

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde asıl amaç engelleri kaldırmaktır. Biz bu anlamda Dinar'a derneğimizi kurduk. Kayıtlarımızı yaptık. Bizim bu insanlara bu çocuklara sahip çıkmamız gerekiyor. Belediye ve şahsım olarak kurumum adına her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız, arkasındayız. İnşallah ileriki dönemde topluma kazandırılan bu arkadaşlarımızın değerli insanlar olduğunu herkes anlayacak. Bugün burada görme engelli arkadaşlarımız da var. İleride onlara bir sürprizim var, inşallah yurtdışından gelecek gözlük müjdem var. Bir dahaki programda onlara gözlüklerini hediye edeceğim" diye konuştu.

Programda, yüksek gerontolog Berkay Engin 'Engelli ve Başarı' konulu sunumunu gerçekleştirdi. Dinar Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli, şair Bayar Özer'e ait 'Engellerime engel olun' adlı şiirini seslendirdi. Altı Nokta Körler Derneği Musiki Cemiyeti'nin müzik dinletisiyle devam eden programda Belediye Başkanı Saffet Acar da şarkılar söyledi. Program plaket töreniyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!