Bayramda beslenmeye dikkat

Güncelleme Tarihi:

Bayramda beslenmeye dikkat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2016 12:12

Bayramda beslenmeye dikkat

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Kurban Bayramı'nda şeker ve şekerli besin tüketiminin yanı sıra et tüketiminin de aratacağını belirterek, vatandaşları dikkati beslenmeleri konusunda uyardı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Kurban Bayramı'nda şeker ve şekerli besin tüketiminin yanı sıra et tüketiminin arttığını söyledi. Özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve şeker hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini kaydeden Akgün, "Et sindirimi zor olan besinlerdir. Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik, hem pişirmede hem de sindirimde zorluğa yol açar. Bu nedenle özellikle mide-bağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle tüketmelidir" dedi.

Akgün, uyarılarını şöyle sürdürdü:

"Kurban Bayramı'nda, et tüketim miktarının yanı sıra pişirme yöntemlerine de dikkat edilmelidir. Et pişirilmesinde haşlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmeli, kızartmalardan kaçınılmalıdır. Çok yüksek ısıda, uzun süre pişirme ve kızartma yöntemi çeşitli kanserojen maddelerin oluşumuna neden olabileceği için tercih edilmemelidir. Etlerin tek başına değil de sebzelerle birlikte pişirilmesi veya tüketilmesi, besin çeşitliliğinin sağlanması açısından sağlıklı bir yöntemdir. Etle yapılan yemekler kendi yağıyla pişirilmeli ve ilave yağ eklenmemeli. Kuyruk yağı veya tereyağının et yemeklerinde kullanılmasından kaçınılmalıdır. Et ızgarada pişirilirken ateşle arasındaki mesafe iyi ayarlanmalı."

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!