Avrupalı aşçılar Türk mutfağını anlattı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 11:07

Avrupalı aşçılar Türk mutfağını anlattı

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Aşçılar ve Pastacılar Derneği'nin (AŞPAD) davetlisi olarak kente gelen Avrupa Aşçılar Birliği üyeleri, 'Türk Mutfağının Önemi ve Yeni Jenerasyon' temalı seminer verdi.

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu'na bağlı AŞPAD'ın davetlisi olarak kente gelen Avrupa Aşçılar Birliği üyeleri, İbrahim Evren Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen seminere katıldı. Avrupa Aşçılar Birliği yönetim kurulu üyeleri tarafından 'Türk Mutfağının Önemi ve Yeni Jenerasyon' temalı seminer verildi. Seminerde, Türk mutfağının tarihi ve geleceği hakkında bilgiler verildi. Semineri, AŞPAD yönetim kurulu üyeleri, Emir Murat Özdilek Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Uydukent Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, İbrahim Evren Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Bölümü öğrencileri ile AKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Aşçılık Bölümü öğrencileri de izledi.

AŞPAD Başkanı Önder Kaynak, Afyonkarahisar ve Türk mutfağının tanıtımı ve geliştirilmesi için bu tür faaliyetleri düzenlemeye devam edeceklerini kaydetti.

Başkan Kaynak, 20 Aralık'ta yine İbrahim Evren Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde 'Bir Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin' Yazarı Osman Güldemir'in katılımıyla söyleşi düzenleneceğini ifade etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!