Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2017 19:26

Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Haberin Devamı

Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı. 
Afyonkarahisar'ın kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü dolayısıyla Anıtpark önünde düzenlendi. Kutlama alanını dolduran binlerce kişi hazırlanan programları ve etkinlikleri coşkulu şekilde izledi. Afyonkarahisar protokolünün tam kadro katıldığı kutlamalar, Anıtpark önünde folklor gösterileri ile devam etti. Halk oyunları ekibinin yanı sıra, birçok ülkeden gelen konukların da kendi ulusal halk oyunlarını sergilediği törende, duygu dolu anlar yaşandı. Zafer Müzesi'nin gezilmesi, top atışları ve Motorlu Yamaç paraşütü ile Türk Bayrağının açılması ile devam eden kutlamalara Afyonkarahisar halkı da yoğun ilgi gösterdi. 
"ÇİĞNENMEMİŞ TEK İSLAM TOPRAĞI ANADOLU'DUR"
Törende konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet'in kurulmasında, işgale karşı verilen Milli Mücadele'nin büyük önem taşıdığını, günümüzde Cumhuriyet'in demokrasi ile taçlandığını söyledi.  Başkan Çoban, “Yaşadığımız hadiseler, bu topraklarda her ne kadar hainleri de barındırsa, kahramanların bitmediğini göstermesi bakımından umut veriyor.  Umutluyuz, çünkü yüksek düzeyde şehirleşme ve modernleşmeye rağmen söz konusu vatan olduğunda, düşmanla çatışma iradesine sahip, kadını, erkeği, yaşlısı, genci ile bütün yapay ayrımları bir kenara bırakabilen tek yumruk olan, milyonlarca gözü kara yiğidimiz var. Umutluyuz, çünkü bu topraklar asla düşman işgaline uğramadı, bize esareti tattıramadılar, onuru gururu çiğnenmemiş tek İslam toprağı Anadolu, mazlum milletlerin umudu olmaya devam ediyor" dedi.
Büyük Taarruz'a giden yolda yaşanan ibretlik hadiselere yakından bakıldığında insanın ister istemez tarihin tekerrür ettiğini düşündüğünü söyleyen Başkan Çoban, “Gazi Mustafa Kemal'in Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ndeki taktiği, dehası, cesareti, milletine duyduğu güven ve kafasındaki stratejilerini uygulama kabiliyeti, Türk milletinin kaderini yeniden çizen, muhteşem bir zaferle neticelenmiştir. Bu kutlu zaferin kronolojisi, yaşadığımız 15 Temmuz kalkışmasıyla mütalaa edildiğinde gelecek için büyük dersler almamıza vesile olacaktır" diye konuştu.
Kutlamalar,Türk Hava Kuvvetleri muharip uçaklarının geçişi, uluslararası halk oyunları ekiplerinin gösterileri, şiirlerin okunması ve Genelkurmay Başkanlığı mehter takımının konseriyle sona erdi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!