Afyonkarahisar'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisardan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2015 18:41

Haberin Devamı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar Belediyesi 7 farklı spor ve sosyal tesisin bir arada yer alacağı sosyo-kültürel ve spor alanını Uydukent Selçuklu Mahallesi'ne yapmak için çalışmalara başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çetinkaya Mahallesi 20 K-1D pafta, 20 ada 1 parsel ve 43 ada 3 parselin bulunduğu yere sosyo-kültürel alanı yapılması için imar plan değişikliği Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi.

Öykü Sitesi'nin önünden geçen 44 bin metrekaresi yeşil alan olacak bölgede ayrıca 8 bin 500 metrekarelik Spor ve Sosyal Tesis alanı yapılacak.

Bölgeye termal su getirerek Jeotermal Kadın ve Erkek Hamamı, Spor Salonu, Afyon Belediyesi Konservatuarı, Erkekler Lokali, Şükrü Demirayak Müzesi, Konferans ve Tiyatro Salonunun yanında bir de Planetaryum ve Bilim Teknoloji Merkezi yapılması düşünülüyor.

Haberin Devamı

- Katlı kapalı pazaryeri 11 Şubat'ta açılacak

Afyonkarahisar Belediyesi Katlı Kapalı Pazaryeri 11 Şubat'tan itibaren halkın hizmetine girecek.

Geçtiğimiz yıl deneme amaçlı olarak açılan ancak esnaf odalarının talebi üzerine en üst katı da kapatılan Katkı Kapalı Pazaryeri 11 Şubat'tan itibaren Çarşamba ve Cuma günleri halkın hizmetine girecek.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, pazaryerinin yapılan araştırmalara göre sadece bölgenin değil, Türkiye'nin en büyük katlı kapalı pazaryeri olma özelliği taşıdığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!