Afyonkarahisar'da TÜBİTAK Bilim Fuarı

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarda TÜBİTAK Bilim Fuarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 11:41

Afyonkarahisar'da TÜBİTAK Bilim Fuarı

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Şehit Sami Çiftçi İmam Hatip Ortaokulu'nda 'Fikrini Geleceğe Taşı' sloganıyla TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Şehit Sami Çiftçi İmam Hatip Ortaokulu'ndaki Bilim Fuarı'nın açılışına Vali Yardımcısı Mehmet Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez ile öğretmenler katıldı.

Fuarda kentin trafik sorununa çözüm öneren 'Kırmızı Işık Projesi' ilgi çekerken, projede kırmızı ışıkta araçların geçmesini engelleyecek bir kapan kurulması, araçların bu kapana rağmen kırmızı ışıkta geçmeleri halinde lastiklerinin zarar görmesi öngörüldü.

Bilim Fuarı'nda ilgi çeken bir başka proje de 'Obeziteye Karşı Hareket' oldu. Bir kürsü ve ekran aracılığıyla yürütülen projede, ekranda çıkan işaretlere kürsüdeki düğmeler ile temas edilmesi, böylece bireyin daha çok hareket etmesi amaçlanıyor.

Yine obezite ile ilgili başka bir proje de 'Adımsayar Ayakkabı' oldu. Adımsayar Ayakkabı'da kurulu sayaç, bireyin adımlarını sayıyor, böylece birey gün içinde besinlerden aldığı enerjiyi yakmasına yetecek 10 bin adıma ulaşıp ulaşmadığını sorguluyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!