Güncelleme Tarihi:
AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Ramazan hazırlıkları kapsamında gıda üretimi yapan işletmeler denetlendi.
Ramazan ayı dolayısıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri kentteki lokanta, kafe ve fastfood işletmeleri ile ekmek, unlu mamuller ve pastacılık ürünleri, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri üretimi yapan yerler ile gıda satış işletmelerini denetledi.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap yapılan denetimler hakkında bilgi verdi. Afyonkarahisar'da halkın huzur içerisinde, Ramazan ayında sağlıklı gıda tüketebilmesi için rutin yaptıkları denetimleri arttırdıklarını ifade eden Arap, "Kontrollerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, gıda işletmelerinin altyapısı, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunlukları, resmi evrakları, personel hijyeni, ürünlerin son kullanım tarihleri, soğuk zincir başta olmak üzere gıda maddelerinin muhafaza durumları, gıdanın sunumu ve etiket bilgileri ile satış koşulları kontrol edildi" dedi.
Denetimlerin halkın güvenilir gıda tüketmesini sağlamak amacıyla oluşturulan program dahilinde etkin bir şekilde devam ettiğini hatırlatan Müdür Hüseyin Arap, "Ancak Ramazan ayında artan talep ve gıda arzına bağlı olarak biz de denetimlerimizi arttırıyoruz. Planlanan denetimlerin yanı sıra Alo Gıda 174 hattına yapılan şikâyetlere bağlı olarak program dışı denetimler de gerçekleştirilmekte. Kontrol ve denetimler sırasında, eksik görülen hususlar, mevzuata uygun olmayan, halkın sağlığıyla oynanan durumlar gıda kontrol görevlilerince tutanakla tespit edilmekte ve işletmeler hakkında 5996 sayılı kanuna dayanılarak yasal işlem uygulanmaktadır" diye konuştu.
Tarladan çatala gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için yapılan çalışmaların yanı sıra tüketicilere de büyük görev düştüğüne dikkati çeken Hüseyin Arap, tüketicilere şu uyarılarda bulundu:
"Tüketicilerimizin gıdaları satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına, gıdaların üretim kaynağına, içeriğine ve ambalajına dikkat etmeleri gerekmektedir. Tüketicilerimiz; uygun olmayan herhangi bir durumla karşılaşmaları halinde İl Müdürlüğümüze telefon ihbarında bulunabilecekleri gibi Bakanlığımızın Alo Gıda 174 Hattı'na da ihbarda bulunabilir. Tüm ihbar ve şikâyetler en kısa sürede değerlendirmeye alınarak sonuçlandırılmaktadır."
FOTOĞRAFLI