Afyonkarahisar'da Öğretmenler Günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarda Öğretmenler Günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2018 13:06

Afyonkarahisar'da Öğretmenler Günü kutlandı

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da 24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Afyonkarahisar'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Kocatepe Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'nda tören yapıldı. Törende İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, anıta çelenk sundu. Daha sonra Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Afyonkarahisar Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) konferans salonunda düzenlenen programa geçildi. Buradaki törene Vali Mustafa Tutulmaz, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Ak Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, daire ve okul müdürleriyle çok sayıda öğretmen katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın'ın konuşmasıyla sürdü. Öğretmenlerin her sabah heyecanla uyandığını belirten Yalçın, şunları söyledi:

"Evlerinden çıkarken bir sevinç kaplar içlerini. İlk baharın yeşilliği ve coşkusu kadar sonbaharın tüm güzelliği de akseder yüzlerinde. Onun adı öğretmendir, o öğretmendir. Bilir ki taptaze beyinler onu bekler daha bahçeye adım atar atmaz, koridorlarda, sınıflarda ışıldayan gözler karşılar o nadide insanları. Yeni bir destan yazmak için mum gibi yanarlar, erirler minik yüreklerde, körpecik beyinlerde. Öğretmenlik tarif edilemeyecek kadar güzel duyguları barındıran ve ancak yaşam biçimi olarak tanımlanabilecek bir meslektir. Çiçek dolu bir okulun kokusuyla, bir bahçıvan edasıyla anlamlanır onların hayatları. Geleceğe yapılmış en önemli yatırımdır öğrencilerle geçirilen her bir an. Yıllar geçer, unutulmazlar arasında en ön sıralarda yer alır, sıcacık yüreklere sevgi tohumları eken yumuşacık kalplere bir dokunuş izi bırakan öğretmenler. Bir anne şefkati kadar latiftir onların gönülleri. 24 Kasım, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Lakin sadece 24 Kasım günleri vesilesiyle hatırlanmaz öğretmenler. Her gün her an bir akıllarda belirip, anılar arasından çıkıp gelir oturur bir dost sohbetinde kahve içilen masanızın en kıymetli köşesine. Anlatılan duygu yüklü anıların ardından onu çok sevdim diyerek tamamlanır cümleler. Gelecek nesillerin yön çizgilerini belirlerler, her bir hayat için ışık saçarlar gönüllere."

Yalçın'ın konuşmasının ardından emekliye ayrılan öğretmenlere Vali Tutulmaz tarafından teşekkür belgesi takdim edilirken, mesleğe yeni başlayan öğretmenler de ant içti. Program öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı gösterilerle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!