Yürüyüş Gününde İl Protokolü Yürüyüş Yaptı

Güncelleme Tarihi:

Yürüyüş Gününde İl Protokolü Yürüyüş Yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2015 13:58

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Adıyaman İl Protokolü sabahın erken saatlerinde yürüyüş yaparak bir araya geldi.
Adıyaman İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Türkiye Petrolleri Adıyaman Bölge Müdürlüğünde düzenlenen yürüyüşe, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, İl Sağlık Müdürü Emin Taş, İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Türkiye Petrolleri Adıyaman Bölge Müdürü Savaş Bütün, Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ve kurum çalışanları katıldı.
Sabahın erken saatlerinde başlayan yürüyüş yaklaşık 2 buçuk kilometrelik bir yol kat edilmesiyle tamamlandı. Yürüyüş sonrasında yürüyüşe katılan kişilere kahvaltı ikramında bulunuldu.
Yürüyüş sonrasında yazılı bir açıklama yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, şöyle konuştu: “Yürüyüş, tüm yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen dayanıklılık aktivitesidir. Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın beş günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmalıdır. Orta şiddette fiziksel aktivite, solunum veya kalp atış hızında küçük artışlara neden olan orta düzeyde fiziksel efor gerektiren fiziksel aktivitedir. Bunu şu şekilde tanımlayabiliriz; yapılan aktivite esnasında kişi konuşabilir fakat şarkı söyleyemez."
Tempolu yürüyüşün bu aktivitelere en iyi örneklerden biri olduğunu anlatan Kutlu, şunları söyledi: "Yürüyüşü günlük aktiviteleriniz içerisine kolayca yerleştirebilirsiniz. Gün içerisinde toplu taşıma aracı kullanıyorsanız ineceğiniz yerden bir-iki durak önce inip yürüyebilir veya arabanızı gideceğiniz yerin önüne değil birkaç sokak uzağa park ederek gideceğiniz yere yürüyebilirsiniz. Size en yakın belediyelere ait yürüyüş yollarından veya spor tesislerinden faydalanabilirsiniz. Tek başınıza egzersiz yapmaktan hoşlanmıyorsanız arkadaşlarınızla yürüyüş grupları oluşturabilir, yürüyüşü ailece birlikte zaman geçireceğiniz keyifli bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz. Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Fiziksel aktiviteden daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmelidir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!