Vali Erin: Cazibe merkezleri programında beklenti çok

Güncelleme Tarihi:

Vali Erin: Cazibe merkezleri programında beklenti çok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 18:36

Vali Erin: Cazibe merkezleri programında beklenti çok

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN Valisi Abdullah Erin, cazibe merkezleri programından beklentili olduklarını söyledi.

Cazibe merkezleri programının 23 ili kapsadığını ve il olarak da beklentilerinin yüksek olduğu ve hükümetin uygulamaya soktuğu, üretimi arttırmaya, istihdamı geliştirmeye dönük özlenen ve beklenen bir program olduğunu anlatan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, şunları kaydetti:

"23 il içerisinde Adıyaman olarak Malatya ve Elazığ ile beraber bu konsepte belki en fazla yatırımcı çekme potansiyeline sahip illerden bir tanesi Adıyaman. 27'sinde başvurular tamamlandı biliyorsunuz. Sadece ilimizden değil dışarıdan da yabancı yatırımcıların da Adıyaman'da yatırım yapmak üzere müracaat ettiklerini değerlendirdiğimizde sayısal olarak, şu anda kaç proje başvurusu var. Adıyaman için onu söyleyemiyorum ama bu 23 il içerisinde en fazla rağbet edilen illerden bir tanesi olduğunu değerlendiriyorum. Bizler de bu değerlendirme süreci devam ediyoruz. Değerlendirme sürecinden sonra başarılı görülen proje sahiplerine, programı kapsamında sağlanacak bazı avantajlar var. Bizi doğrudan en fazla ilgilendiren yönü bu yatırımcılarımıza bir yer temin edilmesi ve özellikle 6. bölge teşvikleri ile yeni alınan Bakanlar Kurulu ile devreye girdiği için yatırımcılarımızın Organize Sanayi Bölgesi içinde yatırımlarını realize etme talepleri ile karşı karşıya kalacağımızı biliyoruz. Bu yönde hazırlıklarımıza devam ediyoruz."

Organize Sanayi Bölgesindeki duruma değinen Erin, şöyle konuştu:

"Adıyaman merkezde biraz sıkışıklık var. Toplam 150'ye yakın parselin yüzde 90'a yakın dolu olarak görünüyor. 23 parsele yakın değerlendirebileceğimiz alanımız var ve buranın dolması yeterli olmaması halinde de Kahta, Gölbaşı ve Besni'deki Organize Sanayi Bölgelerini devreye sokmak üzere, ilk gelecek talebi karşılayabilecek hazırlıklarımızın tamamını yaptık. Yani yatırımcımız, ben Adıyaman'a yatırım yapacağım ve OSB'de yapacağım dediğinde bu ilk programdan başarılı olacak projelerin tamamına cevap verebilecek ve o talepleri karşılayabilecek bir kapasitemizin olduğunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Tabi programın sonucunu beklemek lazım. Değerlendirme sürecinin tamamlanmasını beklemek lazım. Ama ümitli olduğumuz, bizim bölge olarak en çok sıkıntısını çektiğimiz işsizliğe de büyük ölçüde çözüm olacağını değerlendirdiğimiz bir program."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!