Ulupınar Köyü Su Ve Alt Yapı İstiyor

Güncelleme Tarihi:

Ulupınar Köyü Su Ve Alt Yapı İstiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 13:18

KAHTA ULUPINAR KÖYÜ SAKİNLERİ YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYOR

Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Ulupınar (Büyan) köyü sakinleri köylerine okul, su, yol ve kanalizasyon istiyor.
Ulupınar (Büyan) köyü sakinleri, köylerinde içme suyu, yol, altyapı ve okul sıkıntılarının olduğunu iddia ederek, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar. İçme sularında kanserojen madde tespit edildiğini iddia eden vatandaşlar, 350 nüfuslu 37 haneli köylerine hizmet gelmesini istediler.
İçme suyunda kanserojen madde varlığının raporlarla ispatlandığını belirten köy sakinlerinden Bahri Türkeri, köydeki sorunlar nedeniyle göç yaşandığını ifade etti.
Baki Türkeri, hem siyasilerden hem de devlet büyüklerinden sorunların çözülmesini isteyerek, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
Türkeri, “Kanserojen madde içerikli suyu kullanamıyoruz. İçmezsek susuz kalıyoruz. Devlet yetkililerinden isteğimiz, köyümüze temiz bir su ve Ulupınar köyünün cehalet içinde kalmaması için çocuklarımıza okul istiyoruz. Çocuklarımız 13 kilometre uzaklıktaki okula gidiyorlar. Devlet yetkililerinin sorunlarımıza el uzatmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Adıyaman İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, köylü vatandaşların içme suyu kaynağının baraj göletine yakın olduğunu ve tarlalara atılan Nitrat Gübreden dolayı içme suyuna sızma olduğunu belirterek, “Köylü vatandaşlarımızın durumu bildirmesi üzerine yapılan çalışmalar ile köye içme suyunu baraj göletinden vereceğiz. Yaklaşık 10 gün içerisinde yeni içme suyu verilecek. Köyde daha önce sondaj yaptık. Ancak su bulamadık. Köyün yolunda şuan bir sıkıntı yok. Alt yapı sorunu ile ilgili Kasım ayında meclis, 2016 yılı programını yapacak. Meclisin kararı ile köyün bu sorunu da giderilecek” dedi.
Kahta Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen ise okul konusunda, “Şuan köydeki öğrenciler taşıma sistemiyle eğitimlerini sürdürüyor. Önümüzdeki dönemlerde köydeki öğrenci sayısının artış veya düşüşüne göre bir okul planlaması yapılabilir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!