IHA
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2015 14:53
SAĞLIK-SEN ADIYAMAN ŞUBE BAŞKANI YASİN BARUTÇU TOPLU SÖZLEŞME İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu, önümüzdeki hafta başlayacak olan toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili açıklamada bulundu.
Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu, Memur-Sen Konfederasyonu olarak yaklaşık 2.5 milyon, Sağlık-Sen olarak ise 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanının çalışma koşulları ve hakları için, önümüzdeki hafta başından itibaren toplu sözleşme masasında olacaklarını dile getirdi.
Toplu sözleşmenin 10 milyondan fazla insanı ilgilendirdiğini belirten Yasin Barutçu, “Aileleri ile birlikte 10 milyondan fazla insanımızın geleceğini ilgilendiren toplu sözleşme müzakerelerinin adalet ve hakkaniyet temelinde sonuçlanmasını diliyorum. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tabandan tavana işleyen istişare süreçleri ile hazırladığı, biraz sonra açıklayacağımız toplu sözleşme taleplerimizin, 74 milyon ülke insanının duyarlılığını ve desteğini hak ettiğini buradan açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum.
Çünkü her gün ailesini ihmal edip, hastasına yoldaş, yaşlısına evlat, engellisine destek, kimsesize aile olan sağlık ve sosyal hizmet çalışanı, artık milletimizin vefasını hissetmek istiyor.
Toplu Sözleşme Masasına Sağlık-Sen olarak 90’ın üzerinde taleple gidiyoruz. Bu taleplerin pek çoğu yıllarca ihmal edilen sorunlara çözüm amaçlıyor.
Sağlık çalışanlarının döner sermaye tavan katsayıları ve döner sermaye artırılmalıdır. İzinlerde döner sermaye kesintisi yapılmamalıdır. Ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalıdır. Tüm sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmelidir. Sabit ek ödeme oranları 20 puan artırılmalıdır. Sabit ek ödemeler gelir vergisinden muaf olmalıdır. 4/C, vekil ebe ve hemşirelerle kamu görevlisi olmayan aile sağlığı personeli kadroya geçirilmelidir. Üniversite hastanelerinde çalışanların döner sermaye katsayıları artırılmalıdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda çalışanlara sosyal hizmet tazminatı verilmelidir. Merkez teşkilatı çalışanlarına döner sermaye verilmelidir. Adli tıp kurumu çalışanlarının ek ödeme tavan katsayıları artırılmalıdır. Hekimlerin mecburi hizmet süreleri kısaltılmalıdır. AFAD’a bağlı kamplarda misafir edilen yabancı uyrukluların yaşadığı illerde çalışanlara ilave ücret verilmelidir. Askeri sağlık tesislerinde çalışanlara sağlık hizmeti tazminatı verilmelidir. Uzman hemşire ve uzman ebelerin ücretleri artırılmalıdır. Kamu Hastane Birlikleri’ndeki Tabip Dışı Sözleşmeli Yöneticilere sabit ek ödeme verilmelidir. Üniversite ve Adli Tıp Kurumu’ndaki hekimlere garanti gelir verilmelidir.
Gece nöbeti ücretleri yüzde 20 artırımlı ödenmelidir. Sağlık çalışanlarına ücretsiz kreş hizmeti verilmelidir.
Yemek servisi bulunmayan yerlerdeki personele ve 112’lere nakdi yemek yardımı yapılmalıdır. Riskli birimlerin kapsamının genişletilmeli ve komisyonlarda görevli çalışanlara ek puan verilmelidir. Tıp Bayramı ve Sosyal Hizmetler Günü’nde hizmet kolumuzdaki tüm çalışanlara ikramiye verilmelidir” dedi.