Güncelleme Tarihi:
Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni birimlerin açılışı ve 'Projeni Kap Gel' yarışmasının ödül töreni yapıldı.
Yeni birimlerin açılışı ve 'Projeni Kap Gel' yarışmasının ödül töreni Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda yapıldı.
Düzenlenen programa Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ercan Atasoy, Adıyaman İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan, STK, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda sağlıkçı katıldı.
Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan, açılış konuşmasında, "2003 yılında uygulamaya başladığımız sağlıkta dönüşün noktalarının hedeflerinden biri; ülkemiz insanlarına erişimi kolaylaştırmak, nitelikli etkin sağlık hizmetlerini hakkaniyet içerisinde sunmaktır"dedi.
Hedeflerinin sağlıkta kaliteyi yükseltmek olduğunu dile getiren Doğan, şöyle devam etti:
"Hedefimiz sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmek, dolayısıyla hasta ve hasta yakınlarının yüksek kalitede sağlık bakım hizmetini almalarını sağlamaktır. Adıyaman ilimizde 1993 yılında 27 yataklı bir hastane varken, bugün günümüzde 3'üncü basamak 663 yatak tescilli modern hastanelerle hizmet vermekteyiz. Bir zamanlar Adıyaman'da yeni doğan çocuklarımız ecza dolaplarında takip ettiğimiz basına yansırken yada ilk uzman hekimimiz veteriner hayvan barınak alanlarını kadro açtığımız için bakanlıktan tayin isteyip uzmanlarımızı kaybederken, bugün otelcilik hizmetlerinde üst seviyede olan merkez hastane, Kadın Doğum ve Çocuk yerleşke binasında hizmet vermekteyiz. Bugün hemen her branşta uzman hekimlerimiz, 100'e yakın poliklinik odası, günlük 7,8 bin hasta başvurusuyla hastanemiz vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Günlük 15 bine yakın insanımızın girip çıktığı, 24 saat hizmet veren hastanemizde, 2015 yılında açılmış olmasına rağmen yenileme çalışmaları yapılarak hizmet kalitesinden ödün verilmemektedir. Bu bağlamda acil servis, zemin yenilemesi, yoğun bakım ünitelerin zemin ve donanımın yenilenmesi, tüm hastanedeki tuvalet ve lavaboların hem duvar hem zeminin yenilenmesi, çocuk oyun alanı oluşturarak hastanemizi daha üst seviyeye getirdik. Otelcilik hizmetlerinin yanı sıra tıbbi donanımların ihtiyaç duyduğu birçok ihtiyaca cevap verildi. Yakın zamanda mevcut merkez binaya taşındıktan sonra Kemoterapi ünitesi, korner anjiyo ünitesi, yara bakım ünitesi, hemodiyaliz ünitesi, projeleri gerçekleştirdik, hizmet vermeye başlandı"
Kornea nakil merkezinin hizmete açıldığını dile getiren Doğan, "Bugün açılışını yapacağımız kornea nakil merkezi, uyku laboratuarı, birinci basamak yoğun bakım ünitesi, tüberküloz laboratuarı, yeni doğan pediatri işitme laboratuarı, tıbbi atık depolama birimi ve bahçe peyzaj çalışmasının açılışını yapacağız. Halk arasında Kör Semsur yada literatürde körler memleketi olarak bilinen Adıyaman'ımızda geçmişte bir çok hastamız ciddi problemler yaşadı ve körlükleriyle ilgili literatürde bir çok belge yer almakta. Bugün günümüzde throm hastalığı bugün birçok hastamız var. Bunlara yönelik olarak göz bankası kornea nakil merkezi yer temini, laboratuar uygun koşullar sağlandı. Sağlık Bakanlığından onay alındı. Hastanesinde kornea nakil merkezi, uyku laboratuarı, 1. basamak yeni doğan yoğun bakım ünitesi, TPN ünitesi, tüberküloz laboratuarı, yeni doğan ve pediatrik işitme laboratuarı, tıbbi atık depolama birimi, HIMMS 6 akreditasyonu, bahçe peyzaj düzenlemesi projesi" dye konuştu.
'DEĞİŞİM DEVAM EDİYOR'
Adıyaman İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz de değişimin devam ettiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:
"Sağlıkta dönüşüm programıyla birlikte ülkemizdeki sağlık hizmetleri tüm dünyaya emsal teşkil edecek ve dünyadaki sağlık hizmeti sunumu güçte ve niteliktedir. Bu değişimi Adıyaman'da hız kesmeden aksine devam ettiriyor olması bizler için bir onur ve gurur meselesidir. Bu süreç içerisinde Adıyaman'da sağlık hizmeti eskisiyle kıyaslanmayacak üst seviyeye taşınmıştır. Ülkemizde beklenin 72,5'dan 78'e çıkarken, genelde ise 79'a ulaşmıştır. Hasta memnuniyet oranı yüzde 139,5'den ilimizde ise Türkiye ortalamasının yüzde 84'de yükselmiş, geçmişte göstergelerde biri ise bebek ölümlerinden binde 36'dan binde 8 seviyesine düşmüştür"
Son yıllarda sağlık alanında büyük değişim ve dönüşümlerin yaşandığına işaret eden Vali Nurullah Naci Kalkancı ise "2003 yılından bu yana önceki yıllarla kıyaslanamayacak şekilde sağlıkta gerçek anlamda bir devrim yapıldı. Sağlık hizmetleri tek bir çatı altında ve doğru olan yerde, Sağlık Bakanlığının çatısı altında toplanarak, sağlık hizmetleri tek elden verilmeye başlandı. Türkiye ile birlikte Adıyaman’da sağlık alanında ciddi yatırımlara ev sahipliği yaptı. 2003 yılından sonra hastaneye adım atan her vatandaşımız yapılan bu yatırımları ve sağlık alanındaki bu değişim ve dönüşümlere şahitlik yapmıştır. Bu manada vatandaşlarımızın verilen sağlık hizmetlerinden memnuniyeti artmıştır. Sağlık alanında bu olumlu gelişmelerin yaşanmasında yoğun gayret sarf eden sağlık çalışmalarımızın hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu sağlık hizmetlerinin ilimize kazandırılmasında Milletvekilimiz Ahmet Aydın başta olmak üzere bütün Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Adıyamanlı vatandaşlarımıza daha güzel bir ortamda sağlık hizmeti verilmesi için bir ay içerisinde 300 yataklı kadın ve doğum hastanesinin ihalesi yapılacak. Bunun yanında 150 yataklı devlet hastanemiz ile 40 yataklı Çelikhan Devlet Hastanesi bunların hepsi hizmete girdiğinde 2023 yılına gelindiğinde Adıyaman’da sağlık hizmetleri tam bir şekilde verilmiş olacaktır. Bu hizmetlerin ilimize sağlanması noktasında her türlü katkıyı ve desteği sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmanın ardından 'Projeni Kap Gel' projede dereceye girenler Vali Nurullarh Naci Kalkancı, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, tarafından ödülleri verildi.
FOTOĞRAFLI