Köy okulunda TÜBİTAK 4006 bilim şenliği

Güncelleme Tarihi:

Köy okulunda TÜBİTAK 4006 bilim şenliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 19:02

Köy okulunda TÜBİTAK 4006 bilim şenliği

Haberin Devamı

Hacı BOZKURT/KAHTA (Adıyaman), (DHA)- ADIYAMAN’ın Kahta İlçesi’ne bağlı Narince Köyü İlkokulunda TÜBİTAK 4006 bilim şenliği düzenlendi.

TÜBİTAK tarafından desteklenen ve öğrencilerin bilimsel bilgi beceri ve bilime olan ilgi isteklerini arttırmak amacıyla TÜBİTAK 4006 bilim fuarında öğrenciler yaptıkları bilimsel çalışmalar sergilendi. TÜBİTAK 4006 bilim fuarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İsmail Öner ve Abdurrahman Yılmaz ile öğretmenlerin katılıyla açıldı.

20 bilimsel proje, deney, 40 görevli öğrenci ve 2 danışman öğretmenle fuar günleri olan 17-18 Mayıs günlerinde öğrenci, öğretmenler ve öğrenci velilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda projeler ilgiyle incelendi.

TÜBİTAK 4006 bilim şenliği projesinin ulusal ve önemli bir proje olduğunu belirten Okul Müdürü Mehmet Turan, “Narince tarihinde bir ilk olarak yapılan Bilim Şenliğinde proje yürütücüsü Yusuf Kenan Sonkaya’ya gösterdikleri yoğun çabadan dolayı teşekkür ediyoruz. Öğrencilerin analitik ve bilimsel düşünmelerine katkı sağlamak amacıyla elimizden gelen her türlü desteği büyük fedakarlıkla göstereceğiz. İnşallah bunun gibi önemli ulusal projelerin devamı gelecek ve desteğimiz her zaman devam edecek” dedi.

Proje yürütücülüğünü üstlenen Narince Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Yusuf Kenan Sonkaya, ise şunları söyledi:

"Öğrencilere bilimi sevdirmek ve onları ailesine, milletine ve İnsanlığa faydalı birey olarak yetiştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğini, bilim adamı Aziz Sancar’ların yetişmesi ümidi ile öğretmenlerin her türlü sorumluluğu vicdanıyla yerine getireceğine inanıyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!