'Kınalı eller bakıra can verdi'

Güncelleme Tarihi:

Kınalı eller bakıra can verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 15:44

'Kınalı eller bakıra can verdi'

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN,(DHA)- ADIYAMAN'ın Samsat İlçesi'nde, 'Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi hibe programı' kapsamında İpekyolu Kalkınma Ajansı koordinesinde kadınlara yönelik 'Kınalı eller bakıra can verdi' projesinin kapanışı yapıldı.
Bir otelde düzenlenen toplantıya; Vali Nurullah Naci Kalkancı, Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ve kadın kursiyerler katıldı. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak Adıyaman, Gaziantep ve Kilis illerinin kalkınması için çeşitli projeler ve eylem planları gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bugün kapanış programını yapacağımız proje olan 'Kınalı eller bakıra can verdi' projesi de İKA olarak Adıyaman’ını Samsat ilçesinde hayata geçirdiğimiz projelerden bir tanesidir. İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak bu projeyi dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi hibe programı kapsamında Samsat Kaymakamlığımızla birlikte yürütülen bir projedir. Projemizin amacı işgücü ihtiyacı dışında kalan kadınların önlerindeki engellerin kaldırılarak, konumlarının güçlendirilmesidir" dedi.
Vali Nurullah Naci Kalkancı ise, "2014-2018 yıllarını kapsayan 10'uncu Kalkınma Planı’nda belirtildiği gibi, kadınların eğitim aracılığı ile iş hayatına ve sosyal hayata katılımlarının artırılması ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimini etkileyecek önemli faktörlerden birisidir. TUİK verilerine göre 2016 yılı kadınların istihdama katılma oranı ülkemizde yüzde 31, erkeklerin yüzde 65’dir. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü - OECD ülkelerinin 2016 yılında kadın istihdamı oranı ise yüzde 59’dur. Üretken nüfusu istihdama yönlendirmek ve çalışma çağındaki işgücünü daha verimli kullanmak ülkemizin rekabet gücünü artıracak bir politikadır" diye konuştu. 
Projesinin kapanış programına katılmak üzere kente gelen Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin da, Adıyaman’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti kaydederek, "Bu projeyi incelediğimde sıradan bir proje olmadığını hissettim. Projenin derinliğine inince baktım ki sadece bir meslek edindirme veya meslek kazandırma projesi olmayıp, kadınlarımızı ekonomiye kazandırmanın yanı sıra bakıra da ruh verme, bakır işlemeciliğini de yaşatma adına da bir projedir. Bu proje hem kültürel bir proje, hem de meslek edindirmeye yönelik bir projedir. Bu proje sadece bunlarla sınırlı olmayıp, aynı zamanda bir marka projedir. Onun da ötesinde bu projenin başka bir özelliği ise kadınlarımızı bir çatı altında toplayarak bir örgütlenme projesidir" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Vali Nurullah Naci Kalkancı ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu tarafından kursiyerlere belgeleri verildi.  Program, bakır işlemeciliği ile ilgili hazırlanan resim sergisinin gezilmesiyle sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!