"İşaret dili" işsizlere yeni kapı aralıyor

Güncelleme Tarihi:

İşaret dili işsizlere yeni kapı aralıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2015 12:00

- GAP Kalkınma İdaresi tarafından Adıyaman'da açılan işaret dili kursuna 40 kişi katılıyor - Çoğunluğu işsiz olan kursiyerler, aldıkları eğitimle yeni bir meslek ediniyor - Adıyaman Gençlik ve Kültürevi Müdürü Süzer: "Toplumun her kesiminde işitme engelli insanlarla daha iyi bir iletişim sağlanması gerektiğinin bilincine varıldı. Ülke politikamız gereği insanlarımız, bunun eksikliğini fark ettikten sonra bu eğitimlere gelmeye başladı"

Haberin Devamı

ADIYAMAN (AA) - HAKAN FURKAN - GAP Kalkınma İdaresine bağlı Adıyaman Gençlik ve Kültürevi organizatörlüğünde açılan işaret dili kursu, iş arayanlara farklı bir seçenek sunuyor.

Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Müdürü Yeşim Çelik Süzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 ay önce açılan eğitime 40 kişinin katıldığını söyledi.

Kursiyerlerin çoğunun gençlerden oluştuğunu anımsatan Süzer, işaret dili eğitiminin günümüz çalışma koşullarında ihtiyaç haline geldiğini vurguladı.

Eğitimi, iş arayanlar için farklı bir seçenek olarak gördüklerini ifade eden Süzer, şöyle konuştu:

"Toplumun her kesiminde işitme engelli insanlarla daha iyi bir iletişim sağlanması gerektiği bilincine varıldı. Ülke politikamız gereği insanlarımız, bunun eksikliğini fark ettikten sonra bu eğitimlere gelmeye başladı. Eğitime gösterilen ilgi de çok büyük. İşaret dili iş açısından öncelikli olmaya başladı. Bu da bizi sevindiriyor. Bununla ilgili bir farkındalık başladı."

Haberin Devamı

Süzer, eğitimin talep gelmesi halinde süreceğini aktardı.

İşaret dili eğitmeni İnan Öztürk ise kursun, meslek sahibi olmak isteyenler için fırsat olduğuna dikkati çekti.

Bu mesleğin gelecekte daha da önemli hale geleceğini vurgulayan Öztürk, "Devletimiz son yıllarda işaret dili tercümanlara çok önem vermeye başladı" dedi

Kursiyerlerden Fadime Yoldaş da üniversite mezunu olduğunu, eğitimi de iş bulma açısından bir seçenek olarak gördüğü için tercih ettiğini aktardı.

Celal Çıtrık ise özel bir rehabilitasyon merkezinde çalıştığını, öğrencileriyle daha iyi bir iletişim kurabilmek için kursa katıldığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!