Hijyenik Koşullarda Dut Pekmezi Yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Hijyenik Koşullarda Dut Pekmezi Yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2015 14:22

ÜNLÜLERİN MENAJERİ VE ORGANİZATÖR KADİR DURSUN, KENDİ BAHÇESİNDEKİ DUT MEYVE HASADINA VE PEKMEZ YAPIMINA KATILDI

Dut meyvesiyle ünlü Tut ilçesinde, dut hasadının başlamasıyla kazanlar dolusu pekmezler yapılmaya başlandı.
Tut ilçesinde her yıl 300 ton dut pekmezi, 250 ton kuru dut üretilerek satılıyor. İlçede 800 çiftçinin geçim kaynağı olan dut meyvesinde hasatla beraber kazanlar kaynamaya başladı.
Ağaçlardan silkelenilen yaş dutlar geleneksel yöntemlerle hijyenik koşullarda sıkılarak kazanlarda kaynatılıyor. Kaynatılan dut suyu güneşte bekletilerek pekmez olması sağlanıyor. Geniş kaplarda bekletilen pekmezin üzeri tüllerle kapatılarak yabancı maddelerin girmesi engelleniyor.
Ünlülerin menajeri ve organizatör Kadir Dursun, memleketi Tut ilçesinde ki bahçede dut hasadına katıldı. Dut meyvelerinin pekmez olması aşamasını hijyenik koşullarda yapılmasını sağlayan Kadir Dursun, çalışan işçileri bone, eldiven, galoş ve tek tip kıyafet ile çalıştırıyor.
Hijyenin her şeyden önce geldiğini belirten Kadir Dursun, her işin başının sağlık olduğunu dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!