Genç Mücitler Bilim Fuarında Boy Gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Genç Mücitler Bilim Fuarında Boy Gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2015 15:37

ADIYAMAN BİLGİ ANADOLU LİSESİ’NİN ÖĞRENCİLERİ YAPTIKLARI BİLİMSEL ÇALIŞMALARI SERGİLEDİ.

Adıyaman Bilgi Anadolu Lisesi’nin öğrencileri yaptıkları bilimsel çalışmaları sergiledi.
TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Bilgi Anadolu Lisesi, Bilim Fuarının üçüncüsü gerçekleştirildi. Okulda gerçekleştirilen Bilim Fuarında birbirinden ilginç eserler sergilendi.
Öğrenciler hazırladıkları bilim projelerini beğeniye sundu. 142 öğrencinin farklı alanlarda hazırladıkları 62 Bilim Projesi fuarda sergilendi. TÜBİTAK Bilim fuarıyla, Eğitimde gençler üzerinde oluşan yarışma baskısının ortadan kaldırılarak, bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, gerçek hayattaki soru ve sorunlara genç aklıyla çözümler sunulması ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak, yaşayarak öğrenilmesinin sağlanması amaçlanıyor.
Bilim Fuarına Vali Yardımcıları Murat Süzen, Onur Kökçü, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, şube müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda okul öğrenci ve öğretmen katıldı. Fuar alanını gezen misafirler, öğrencilerin ayrı ayrı stantlarda sundukları ve değindikleri bilimsel konular karşısında hayretler içinde kaldıkları ve hayranlıklarını gizleyemedikleri görüldü.
Okul Müdürü Yaşar Uslu, yaptığı açıklamada, “Bu yıl düzenlenen Bilim Fuarımız yoğun bir ilgi gördü. Bu arada gençlerimize fırsat verdiğimiz ve büyükleri olarak rehberlik ettiğimiz takdirde çok ilginç ve önemli araştırma konularına girdiklerini müşahede ettik. Fuarda sergilenen projelerde emeği geçen başta TUBİTAK Bilim ve Proje Danışmanı Biyoloji Öğretmenimiz Necmettin Doğan, Fizik Öğretmenimiz Erkan Tanrıverdi olmak üzere, öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Güneş enerjisinden hareket enerjisine, global arama motoru, cisimler üzerinde dönme kuvvetinin etkisi, bana bir kaldıraç verin dünyayı yerinden oynatayım, çeşitli ortamlarda bakteri varlığının araştırılması, kimyasal ve biyolojik tepkime ve bazı patlamalar, doğal peynir mayası, DNA izolasyon metotları ve DNA’nın gösterilmesi, protista kültürü, ratatesten yapıştırıcı yapımı, kabuklu hayvanlar, hayvanların gözünden renkler, renklerin kişilik üzerine etkileri, ebru sanatı, lise öğrencilerinin şiddet algısı, anne-baba tutumlarının gençler üzerindeki etkileri, akıllı merdiven, stres ayakkabısı, ışık anahtarı, atık suyu değerlendirme, basınç farkından rüzgar elde etme, temizlik robotu, yeşilkent, kar suyundan sulama, terletmeyen şapka, hırsız alarmı, sıradışı gezegenler, Er-Sal 02, ışık otomatı, 10. sınıf alan seçimi, elektrik motorunun çalışma prensibi, YGS’nin öğrenciler üzerindeki etkisi, zehirli hayvanlar ve etkileri, çevre kirliliği ve önlenebilirliliği, otomatik yemleme makinası, prizsiz şarz, bardak doldurma makinası, madde bağımlılığı, içecek karıştırma makinası, okuyor muyuz, kartezyen çarpımı, hat ve bezeme çalışmaları, altın oran ve fibronacci, göz yanılsamaları, pardus ve Windows 10, Wifi güçlendirici, EBA mobil uygulamaları üzerine bir çalışma, başarıda kardeş faktörü, Kahta’da O-U sesleri, Kürtçe sözlü edebiyat, hacim üzerine bir çalışma, başarısızlık sebepleri, okul memnuniyet çalışması adlı eserler sergilendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!